Darende´de meydana gelen bazı olaylar

Darende`de meydana gelen bazı olaylar

Darende´de meydana gelen bazı olaylar
Gündem 2.09.2010 15:02:00 1950 0

1 künye, 2 çeyrek, 3 tutuklama

Darende’de son bir ay içerisinde meydana gelen kapı zorlama ve 3 ayrı hırsızlık olayının ardından girdikleri bir evden üzerinde Allah yazılı altın bir künye ile 2 çeyrek altını çalarak kaçmak isteyen 3 zanlı polis tarafından yakalandı.

İlçe merkezindeki Kaldırım Mahallesinde komşularının evine 3 bayanın girdiğini gören bir vatandaşın ihbar etmesiyle ortaya çıkan olaya müdahale eden polis evin bahçesinde kaçmaya çalışan kişileri yakaladı. Polis, O. Y. (23), N. Ç. (28) ve S.G. (24) adlı bayanları gözaltına aldı. Zanlılardan O.Y.’nin duvardan atlarken ayağını burktuğu ve daha fazla kaçamadığı belirlendi.

Şahısların üzerlerinde yapılan aramada üzerinde Allah yazılı altın bir künye ile 2 çeyrek altın çıktı. Yakın tarihte ilçeye yine geldikleri tespit edilen bayanların diğer olaylarla ilgilerinin olup olmadığı konusunda araştırma başlatılırken, şahısların daha önce de benzer suçlardan dolayı sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.

Ramazan alışverişi için çarşıya giden ev sahibi dönmesinden sonra evde yapılan incelemede çelik kapıyı saç tokasıyla açarak girdikleri tespit edilen bayanların üzerlerinden çıkan altınları çaldıkları tespit edildi.

Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Malatya Cezaevine gönderildi. Bu arada bayanların 6 ve 7 aylık ile 3 yaşlarında birer çocukları bulunduğu ve çocuklarında anneleriyle cezaevine girdiği öğrenildi.

 

102 kök hint keneviri ele geçirildi

Darende’de polis ve jandarmanın ortaklaşa yaptığı bir operasyonla 102 kök hint keneviri ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre Hacılar Sıragoz Mahallesinde Ö.K (44)’a ait evin bahçesinde hint keneviri ekildiği istihbaratını alan Jandarma İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa bir operasyon yaptı.

Evin bahçesinde 102 kök hint keneviri ele geçirildi. Gözaltına alınan Ö.K, ifadesinin ardından adli makamlara teslim edildi.

 

Silahla oyun öldürdü

Darende’ye bağlı Yavuzlar Köyünde av tüfeğiyle oynayan bir çocuk silahın ateş alması sonucu yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre 13 ağustos 2010 günü Yavuzlar Köyü Dağdamı mezrasında meydana gelen olayda bağevinde bulunan Durmuş Kalkan (14) namlusu kısa av tüfeğiyle oynarken ateş alması sonucu vücuduna isabet eden saçmalar nedeniyle ağır yaralandı. Ailesi tarafından hemen Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk Malatya’ya götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Köyde çiftçilik yapan Mehmet Kalkan’ın hayvanlarını otlatmak için bulundukları bağevinde meydana gelen ve ölümle sonuçlanan olayda Cumhuriyet Savcısının talimatıyla cenaze Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilerek incelemeye alındı.

Kardeşleriyle oynarken elinde bulunan silahın ateş alması sonucu yaşamını yitiren çocuk gözyaşları arasında köyünde toprağa verildi.

 


Anahtar Kelimeler: