Halime Helvacı vefat etti

Halime Helvacı vefat etti

Halime Helvacı vefat etti
Vefatlar 2.09.2010 14:37:00 8117 0

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı esi Müsteşarı Ali Helvacı’nın annesi Halime Helvacı (90) yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle 19 Ağustos 2010 günü ikamet ettiği Ankara’da vefat etti. Ali Helvacı, bürokraside özellikle Müsteşarlık dönemindeki görevi sırasında Darende’ye önemli ve güzel hizmetlerin gelmesini sağlamıştı.

Helvacı’nın annesinin cenazesi, Ankara Karşıyaka Mezarlığında çok sayıda dost, akraba, hemşehri ve bürokratların katılımı ile toprağa verildi. Annesini toprağa veren Helvacı, defin sırasında duygularına hakim olamayarak gözyaşı döktü.

Merhume Halime Helvacı Darende Sayfiye Mahallesi sakinlerinden merhum Ahmet Helvacı’nın eşi, merhum Mevlüt Ertuğrul’un kızı, iş adamı Şemsettin Ertuğrul ile Merhum Hacı Ali Ertuğrul ve Nuriye Tatlıcı’nın ablası, merhum Mahmut Tatlıcı’nın baldızı, Hâdiye ve Atife Ertuğrul hanımefendilerin görümcesi, Nuri Simit ile Eltice ve Ayşegül Helvacı Hanımefendinin kayınvalidesi, Lokman, Hamit, Mevlit, Muammer, Mehmet, İsmet ve Ertuğrul plazanın sahibi Hulusi Ertuğrul’un halası. Hayriye, Mehmet ve Ali Helvacı’nın annesi idi. Taziye için Ali Helvacı Tel; 0532 6121849


Anahtar Kelimeler: