Yalçın Topçu Darende´ye geldi

Yalçın Topçu Darende`ye geldi

Yalçın Topçu Darende´ye geldi
Gündem 28.08.2010 18:21:00 2166 0

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu Darende`ye yaptığı ziyarette yaklaşan Anayasa oylaması için son günlerde yoğun bir programla yurdu dolaştığını bildirerek bu gezileri kimsenin kaşı gözü için yapmadığını, referandumu da bir parti oylaması olarak da görmediğini dile getirdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel af yorumlarına da gönderme yapan Topçu; “Kemal bey hakkı ve haddi olmayan laflar ediyor” dedi.

Darende’ye gelişinde BBP İlçe Başkanı Ali Gök, Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, AK Partili Darende Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık ve AK Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek’in de yer aldığı kalabalık bir gurup tarafından karşılanan Topçu, esnafları ziyaret etti. Parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yalçın Topçu, referandum sürecinde bir birlerine en kötü sözleri söyleyen polemiklerle gündemi oyalayanların üslubunu kınadığını bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel af yorumu üzerine gönderme yapan Yalçın Topçu; “Kemal bey hakkı ve haddi olmayan laflar ediyor bazen. Devlet kendine yapılan suçları affedebilir. Bu kalleş, vahşi alçak PKK terörü 5 binin üzerinde sivili katletti. PKK’nın yaptığı ilk baskında vücuduna onlar mermi sıkılan 2 yaşındaki sabinin ailesine ne diyeceksin. Haddini ve hakkını bil, şaşırdın iyice, af ne biçim bir düşünce. Şehit aileleri beni arıyor ve aynen şu cümleyi kullanıyor, ‘oy kaygısına düştü bu iyice ipi kırdı’. Olacak şey mi bu. Canı yanan onbinler var, evladını şehit verenlerin anasına babasına ailesine sormadan nasıl böyle bir şeyi ortaya atarsın. Sen kimsin, babanın bağından üzüm mü bağışlıyorsun, kendini SSK Genel Müdürü mü zannediyorsun” dedi.

Referandumda evet diyeceklerini vurgulayan Yalçın Topçu; “18 yıldır, Anayasa Mahkemesinin oluşumunun arkasında tamamen millet iradesi olmasını istiyoruz. Büyük Birlik Partisi diyor ki, ben geldiğim zaman, HSYK’yı ortadan kaldıracağım, hakimi hakim seçecek, savcı savcıyı seçecek, hukuk herkese dokunacak” diye konuştu.

Yalçın Topçu daha sonra Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i ziyaret ederek bir süre görüştü. Topçu, Somuncu Baba Türbe ve Külliyesinin ardından Hasan Gazi Şehitler Abidesini de gezdi. Zafer Haftası etkinliklerine denk gelen gezide canlarını vatan uğruna feda eden Darendelilerin isimlerinin yazılı olduğu abideyi ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Topçu daha sonra merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun babaocağı Şarkışla ilçesine gitmek üzere hareket etti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4373812


Anahtar Kelimeler: