Darendeden ilk canlı iftar

Darendeden ilk canlı iftar

Darendeden ilk canlı iftar
Gündem 14.08.2010 17:36:00 2966 0

TRT 5 Anadolu kanalı Darende`deki Somuncu Baba Külliyesinden canlı iftar programı yayınladı. Halil Can’ın sunuculuğunu yaptığı ve ülkemizin değişik yerlerindeki merkezlerden yayınlanan iftar programlarının durakları arasına eklenen Darende’deki canlı yayında çeşitli röportajlara yer verildi.

Somuncu Baba Camisi önündeki namazgâhta halka açık ikram edilen iftar sofrası ve ilçeyi tanıtan görüntülere yer verilen canlı yayında Darende’deki ramazan gelenekleri hakkında söyleşiler yapıldı.

Programın sunucusu Halil Can, yaptıkları en ilginç canlı yayınlardan birisi olduğuna değindiği Darende’deki çalışmalarında doğa ve tarihin iç içe geçtiği Somuncu Baba Külliyesini ilgi çekici bulduğunu dile getirdi.

Hulusi Efendi Vakfı’nın öncülüğünde yapılan girişimle ilçeye gelerek canlı yayını gerçekleştirdiklerini ifade eden Halil Can, Anadolu’daki ramazan kültürünü farklı yönleriyle ekrana yansıttıklarını ve Darende’nin de geleneklerini güzellikleriyle tanıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

15 kişilik ekiple gerçekleştirilen canlı yayını Anadolu’daki 190 yerel kanalın ekranlarından yansıtma imkânı bulunduğu belirtildi. Yaklaşık 2 saat süren ve iftar ezanının Darende`den dinletildiği programda ilçedeki kültürel değerler ve Ramazan geleneklerine yer verildi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4241712


Anahtar Kelimeler: