2011´de bitecek

2011`de bitecek

2011´de bitecek
11.06.2008 12:29:00 4909 0

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva; “Hedefimiz, ödenek olursa Ankara-Van Karayolunu 2011 yılında bu yolunu tamamının bölünmüş yol olarak trafiğe açmaktır. İmkanlar daha erken olursa daha öncede olabilir” dedi.

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Peker, Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdür Yasin Altınyuva ve 8. Bölge Müdürü Mustafa Karademir Malatya-Ankara Karayolunun Darende-Balaban güzergahında yapılan çalışmalarla ilgili yüklenici firma yetkilileri Kanat Uğur Aydın ve Uğur Paksoy’dan bilgi aldılar.

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Peker, müfettişlik yıllarında Malatya ve Darende’den geçtiğini o zamanlar yolun virajlarının çokluğundan rahatsız olduğunu yıllar sonra tekrar gelerek gördüğünü söyledi. Karayollarının çok kısa bir sürede yaptığı duble yollarının Cumhuriyet tarihinin yol devrimi olarak niteleyen Peker, ödenekler çerçevesinde Malatya-Ankara Karayolunun yapılacağını bu yol için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

AA Muhabirine açıklama yapan Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğini Ankara-Van Karayolunun Malatya-Darende arasının da ödenekler çerçevesinde 2011 yılında çift taraflı olarak trafiğe açılacağın kaydetti.

Malatya-Doğanşehir istikametinde ki duble yol çalışmalarına devam ettiklerini belirten Altınyuva, “Malatya-Darende arasındaki bölünmüş yol çalışmalarımız devam ediyor. Malatya tarafından 27. kilometreye kadar ihaleli olarak devam ediyor. Birde Balaban-Darende arası ihaleli olarak devam ediyor. Bu alanlardaki çalışmalarımız bu yıl bitirilecek. Geride kalan kısımlarla ilgi proje çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir. Malatya-Darende arasında tünel varyantımız var. İki kilometrelik tünel giriş ve çıkış varyant yolu var. Onun haricindeki geriye kalan diğer üç kesimin çalışmalarını tamamlayıp ihale etmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki birkaç aya kadar proje çalışmalarımız tamamlanır. Önümüzdeki sonbahar itibariyle Malatya-Darende arası yol ihale edilmiş olacak. Ondan sonraki çalışmalar ödenekler çerçevesinde devam edecektir. Birinci hedefimiz 2011’da bu yolunu tamamının bölünmüş yol olarak trafiğe açmaktır. İmkanlar daha erken olursa yolumuz daha öncede yapılabilir” dedi.

Doğanşehir’deki yol çalışmalarının bittikten sonra Darende’ye başlanılacağını belirten Yasin Altunyuva, “Başbakanlık genelgesi çerçevesinde il valilikleriyle birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Malatya tarafından seçtiğimiz iki güzergâhımız var. Birisi Malatya-Gölbaşı güzergahının Doğanşehir bölümü ve Doğanşehir giriş ve çıkışlarıdır. Bir diğeri ise Malatya-Darende güzergahında ki 38 ve 50. kilometreleridir. Doğanşehir istikametindeki yolu Temmuz sonu gibi bitirip ondan sonrada Darende güzergahına devam etmektir” dedi.

Karayollarının Karşıyaka Mevkisindeki yol çalışmalarını yerinde inceleyen Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Peker, yol çalışmasını yapan firma yetkilisi Uğur Paksoy’dan çalışmaların durumu hakkında bilgiler aldı. Yapılan duvar ve yol çalışmalarını tek tek fotoğraflayan Peker, “Devletin tek bir kuruşunu bile heba edecek kadar zengin değil” dedi.

Karayolları Genel Müdür Yardımcısının köylerine geldiğini duyan Akova ve Karşıyaka Köylüleri su kanallarının değişikliği konusunda Peker’den yardım istediler.


Anahtar Kelimeler: