Elitaş, festival alanında konuştu

Elitaş, festival alanında konuştu

Elitaş, festival alanında konuştu
Gündem 8.08.2010 22:38:00 2449 0

ZENGİBAR KARAKUCAK GÜREŞ VE KÜLTÜR FESTİVALİ…

 

AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ;

“BU MEMLEKETE HAYIR DİYENLERİN HAYRI HİÇ DOKUNMAMIŞTIR”

 

Darende`de düzenlenen 57. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivaline katılan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, 12 Eylül’de yapılacak referanduma vatandaşların sandığa giderek ilk defa özgürce hiçbir baskı altında kalmadan oylarını kullanmalarını isteyerek; “Bu memlekete hayır diyenlerin hayrı hiç dokunmamıştır. Nerde evet var orda güzellik var” dedi.

Darende’de tertiplenen, çeşitli illerden gelen ve 403 pehlivanın er meydanına çıktığı karakucak güreşleri, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın güreşlerin ‘Hanımağası’ olduğu festivale katılan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, yaptığı konuşmada, törene sadece Darendeliler değil, burada doğup büyüyüp, Ankara’ya, Adana’ya, İstanbul’a ve başka yerlere giden hemşehrilerin doğdukları topraklarla ödeşebilmek için buraya gelerek sıla-i rahim yaptıklarını söyledi.

İşadamlarının Darende’de hayır yaparak, okul temelleri attığına dikkat çeken Elitaş; “Hayır yapabilmek her kula nasip olmaz alın teriyle helal kazançla o kazanılan para ancak hayra dönüşebilir. Nice zenginler var ama bunların bir kısmının paraları hayra vesile olacak kazançlardan değildir. Hayra vesile olabilmesi için yüreğinde, kalbinde atan insan sevgisi yurt sevgisi beraberinde gelmesi gerekir. Kazançlarının helal olması gerekir.

Önümüzde bir referandum var. Sandığa gidin ne verirseniz verin, ister evet, ister hayır diyin ama sandığa gidin ilk defa özgürce hiçbir baskı altında kalmadan dipçiklerin namluların gölgesinde değil, şeffaf zarflarla birlikte sadece özgür iradenizle tercihinizi yapın. Bundan sonra sözde, karar da, mühür de sizin. Bu memlekete hayır diyenlerin hayrı hiç dokunmamıştır. Nerde evet var orda güzellik var” dedi.

Elitaş, milli iradenin kararına saygı duyulması gerektiğini kaydederek, 12 Eylül’de sandık başına giderek verecekleri kararla vatandaşların demokrasiyi taçlandırmasını istedi.

Zengibar’ın Hanımağası Öznur Çalık, Darendelilerin güreş ağalığını yapmanın onurunu taşıdığını kaydetti. Çalık; “Tohma Kanyonuyla, Zengibar Kalesiyle, Hulusi Efendi Vakfı’nın güzel çalışmalarıyla bu memleket yaşanılır, bu memleketi yaşamak gerekir, herkesi inanç turizminin merkezi Darende’ye bekliyoruz” dedi.

AK Parti Sivas Milletvekili ve eski bir pehlivan olan Hamza Yerlikaya ise er meydanlarının ata sporuyla şenlenmesinin geçmişe sahip çıkma adına güzel geleneklere şahit olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından ağalık seçimine geçildi. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ağalığı artırma ile değil ilçeye hizmet eden insanlara vermeyi uygun gördüklerini söyledi. Başkan Özkan, “Ağalığı, memleketimize hizmet edene yatırım yapanlara vermek istiyoruz. Bunun için Öznur Hanım’a verdik. DASEV Başkanı Nazım Turgut ağabeyimiz, Darende Meslek Yüksek Okulu yaptırmak için işadamlarınızdan destek istemeye gittiğimizde Adana’ya gittiğimizde 80 yaşında olmasına rağmen önümüze düşerek bizlere öncülük yaptı. Ve çok güzel, hayırlı bir işi başlattık. Darende’nin ağası, Darende’ye hizmet eden insan olmalı diyor ve yeni ağalığı Nazım amcaya tevdi ediyoruz. Gelecek yılın ağası da yine hayırsever işadamımız Nuri Çomu’dur onu da şimdiden ilan ediyoruz” dedi.

Gösterilen ilgiye teşekkür eden Nazım Turgut yaşı ve sıhhati nedeniyle ağalığı yapmaya müsait olmadığı için daha önceden de Öznur Hanım gibi önünde bir örneği bulunduğundan geleneği devam ettirme adına kızı Kadriye Güzel’e ağalığı verdiğini ifade etti.

Babasının verdiği ağalık görevini yerine getirmek için her türlü gayreti göstereceğini söyleyen Kadriye Güzel de, Darende’ye hizmet için herkesle el ele vereceğini bildirdi.

Müsabakalar devam ederken er meydanına çıkan küçük yaşlardaki iki çocuğun güreşmesi protokolde bulunanlar ve vatandaşların ilgisini çekti. 

 

Festivalle ilgili fotoğraflar için tıklayın

Sünnet, müzik eğlence, rafting

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4159682

 

Hapkido Turnuvası

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4159752

 

Güreşler

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4159772


Anahtar Kelimeler: