Cumhurbaşkanlarını korudu

Cumhurbaşkanlarını korudu

Cumhurbaşkanlarını korudu
4.08.2010 17:25:00 4766 0

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın dönemlerinde Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü emrinde çalışan emekli Başkomiser Derviş Kaya (64), Darende’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Yakınlarını ziyaret için geldiği Malatya’dan Ankara’ya dönen Derviş Kaya yönetimindeki 06 BB 0478 plakalı jeep, 6 Temmuz 2010 günü Darende-Kayseri karayolu 19. kilometresindeki Yazıköy mevkiinde kontrolden çıkarak takla attı. Kazadan yaralı olarak kurtulan sürücü kaldırıldığı Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalesinin ardından Malatya’ya sevk edilirken yolda hayatını kaybetti.

Derviş Kaya’nın 1986 yılından 1992 yılına kadar Cumhurbaşkanlığı köşkünde korumalık yaptığını, hem Evren hem de Özal’la çalıştığını bildiren Kayısıkent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı; “Aslan gibi yüreği olan bir dostumu kaybettim. Yıllarca terörle, yasa dışı hareket edenlerle mücadele etti, biz onu trafik kazasında kaybettik” diye gözyaşı döktü.

Derviş Kaya’nın cenazesi, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi morgundan oğlu Murat Kaya ve damadı Savaş Avşar tarafından teslim alındı. Cenazeyi almak için Ankara’dan gelen yakınları ve Malatya’daki arkadaşları konvoy halinde yola çıkarken, ambulansa bir polis aracı da eskortluk yaptı.


Anahtar Kelimeler: