Vatandaşla istişare toplantısı yaptı

Vatandaşla istişare toplantısı yaptı

Vatandaşla istişare toplantısı yaptı
Gündem 4.08.2010 17:18:00 1669 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, vatandaşlarla istişare toplantısı yaparak, gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatıp projeleri hakkında bilgi verdi. Hakkındaki eleştirileri yanıtlayan İsa Özkan; “Sırça köşklerden gelmedim. Köyde çiftçilik yaptım, kamyonculuk yaptım, ticaret yaptım buralara nerden geldiğimi çok iyi biliyorum” dedi. Darende’nin önündeki en büyük projelerden birisinin ilçeye Meslek Yüksek Okulu kazandırmak olduğuna değinen Özkan; “Adanda’daki DASEV Vakfı ve hayırsever hemşehrilerimizin destekleriyle yüksekokulların yapımına başladık, temel kazısı yapıldı, demirleri bağlanıyor, 6 Ağustos’ta temel atıp 1 yılda tamamlayacağız. Bu çalışma Darende’nin gelişmesine büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

İçme suyuna başlanılıyor

Başkan Özkan, Darende Esnaf Kefalet Salonunda esnaflar ve vatandaşlara yönelik düzenlediği istişare toplantısında devam eden alt yapı projeleri ve hedefleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. İsa Özkan, çarşıya yeni bir düzenleme projesi hazırlattıklarını, mezbahane, otogar ve yöresel ürünler satış büfeleriyle ilgili bir takım gelişmeleri beklediklerini kaydetti. Kanalizasyonun bitme aşamasına geldiğine değinen İsa Özkan, içme suyu için de kamulaştırmaların tamamlandığını ve çok kısa bir sürede ihalesinin tamamlanması ile çalışmaların başlayacağına dikkat çekti. Hulusi Efendi Vakfı’nın kanalizasyon ve içme suyu projelerinde İller Bankası’ndaki bürokratik girişimlere büyük destek verdiğini anlatan Özkan, açıkladıkları tüm hedefleri gerçekleştireceklerinden herkesin emin olmasını istedi.

Küçük sanayi 2 ayda biter

Yerel seçimlerde MHP’den Belediye Başkan Adayı olan Cengiz Kocaman’ın soruları ve bazı eleştirilerini de yanıtlayan İsa Özkan, özellikle istihdam ile küçük sanayicilerin yeni işyerlerine kavuşmaları konusunda ciddi gayretleri olduğunu dile getirdi. Darende-Kayseri karayolu üzeri Günpınar Kavşağında 600 dönümlük alana inşa etmeyi planladıkları Küçük Sanayi Sitesini arsa üzerindeki sorunları aşarak hemen başlayacaklarını anlatan Özkan; “Ben esnafın arasından geldim, sırça köşklerden gelmedim. Köyde çiftçilik yaptım, kamyonculuk yaptım, ticaret yaptım buralara nerden geldiğimi çok iyi biliyorum. Dolayısıyla esnafı da, köylü de ticareti de bilirim, bir yerde başımızı sallayıp maaşımızı almadık. Buradaki sanayicileri benim kadar düşünen olmaz. Milli Emlak Genel Müdürlüğünden küçük sanayi sitesi için düşündüğümüz alanın belediyeye satılabileceğine dair yazı geldi. Biz de 600 dönümlük araziyi sanayi esnafları olarak veyahutta belediye olarak satın alacağımıza dair yazıyı gönderdik. Sanayi bölgesi olarak belirlediğimiz yerde Karayollarının kullandığı bir alan var, orman alanı var, bunları yazışmalarla çözeceğiz. O arazinin yanında şu anda bölünmüş yol çalışmaları da devam ediyor, yol tamamlandığında alan daha da kıymetli ve güzel bir yer olacak. Arazinin tapu işi hallolduktan 2 ay sonra binaları tamamlayarak esnaflarımızı yeni yerlerine taşıyabiliriz. İnşaat teknolojisi çok gelişti, beton bloklar dikilerek hemen binalar tamamlanıyor” dedi.

Yapmayacağımı anlatmam

Özkan konuşmasını “Bu memlekete bir hizmet getirenin, bir taş dikenin alnından öperiz. Bizim kimseyle siyasi hesaplaşmamız yok, bizleri vatandaş getirir, bugün getirdi, yarın götürür. Nasip olursa bu memleket için hizmet süremizce koç gibi çalışırız, kimseye de eyvallah etmeyiz. 5 senelik sürecimizde gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız. Boş şeyleri konuşmuyorum, yapacağımız projeleri anlattım, Yüksekokul dedik başladı, Sosyal konut dedik başladı, TOKİ’nin 2. Etabı dedik başladı, Organize Sanayi dedik başladı, içme suyu dedik başladı, kanalizasyon bitme aşamasına geldi. Ne vâd etmişsek, bu memlekete onu getiriyoruz, bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde sürdürdü.

Meslek Yüksek Okulu ile ilgili de Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV) adına Yönetim Kurulu Üyeleri Sadi Sürenkök, Ayhan Erden ve Mehmet Sungur yapılan çalışmalar, alınan taahhütler ve harcamalar hakkında bilgiler verdi.


Anahtar Kelimeler: