Sondajla yeni sulara ulaşıldı

Sondajla yeni sulara ulaşıldı

Sondajla yeni sulara ulaşıldı
4.08.2010 17:15:00 2358 0

Malatya İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyesi Mehmet İnci, Darende’de İl Özel İdaresi tarafından yapılan sondaj çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl Genel Meclisinin oybirliği ile aldığı kararlar doğrultusunda ilçeye bağlı Sakarya ve Kölükler Köyünde sondajla su arandığını belirten Mehmet İnci; “Sakarya Köyünde 170 metre, Kölüklerde de 90 metre derinliğe inilmesine rağmen su çıkmadı. Bu iki köyümüzde içme suyu sorunu yaşanıyor ancak şebeke kurulması için de kaynak arayışı çalışmaları devam ediyor. Köylerin yakınlarında yeteri miktarda su kaynağına henüz ulaşılamadı. Sondajla denendi yine olmadı. Yine içme suyu yeterli gelmeyen Günerli Köyünde drenaj çalışması yapılarak mevcut kaynağın artırılması yönünde bir çalışma yapılacaktır” dedi.

İnci ayrıca mecliste alınan karar doğrultusunda Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi ve çevresinin sulanması amacıyla talep edilen sondaj çalışmasının da yapıldığını ve 50 metre derinlikte 10 lt/sn suya ulaşıldığını kaydetti. Mehmet İnci, sağlık alanında bölge insanına hizmet veren hastanenin çevresinin bakım çalışmaları için sondajla çıkarılan suyun önemli bir ihtiyacı gidereceğini söyledi.


Anahtar Kelimeler: