Darende maddesi tamam

Darende maddesi tamam

Darende maddesi tamam
Kültür-Sanat 4.08.2010 17:02:00 6304 0

Malatya Valiliği tarafından hazırlattırılan ve örnek fasikülü yayınlanan Malatya Ansiklopedisi’nin Darende maddesi ve ilçedeki konularla ilgili bir çalışma yapıldı. Yayın Kurulundan Prof. Dr. Murat Karagöz ve Prof. Dr. İbrahim Adıgüzel Darende Kaymakam Vekili Mehmet Yiğit’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Darende Kaymakamlığına vekalet eden Kuluncak Kaymakamı Mehmet Yiğit hazırlıkları süren Malatya Ansiklopedisi’nin ilin genel kültür hayatının kayda geçmesi anlamında çok faydalı bir çalışma olacağını söyledi.

Ayrı bir zenginlik katacak

Darende maddesi üzerine çalışma yapan Prof. Dr. İbrahim Adıgüzel ilçe hakkında çok fazla doküman bulunduğunu ve yazılı kaynaklarda geçmişten günümüze konuların öteden beri kitaplar halinde yayınlandığını ifade etti. Prof. Dr. Adıgüzel; “Geçmişi M.Ö’si yıllara dayanan çeşitli medeniyetlere beşiklik eden ve geçmişin izlerini taşıyan Darende, Malatya’nın önemli yerleşim birimlerinin başında geliyor. Stratejik konumu, coğrafik, ekonomik ve sosyal yönleri ile bir kültür hazinesi olan Darende, ansiklopediye ayrı bir zenginlik katacaktır” dedi.

  Prof. Dr. Murat Karagöz de özellikle ilçeyi her yönüyle ele alındığı Darende Tarihi adlı külliyatlı bir eserin Hulusi Efendi Vakfı tarafından yayınlanmasının bazı illerin dahi sahip olmadığı bir şans şeklinde niteledi.


Anahtar Kelimeler: