Özal´a Özal ödülü

Özal`a Özal ödülü

Özal´a Özal ödülü
Kültür-Sanat 4.08.2010 17:01:00 6977 0

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen "Türk Siyaset Tarihi`nde Özal" konulu makale yarışmasında mansiyon ödülüne Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesinde Anestezi Teknisyeni olarak görev yapan Özal Erkan Demir layık görüldü.

"Türk Siyaset Tarihi`nde Özal" konulu makale yarışmasının sonucu düzenlenen bir toplantı ile açıklandı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya`da yetişen devlet adamlarını hiç bir zaman unutmayacaklarını belirterek, bu kapsamda Turgut Özal adına makale yarışması düzenlediklerini söyledi. Özal`ın geleneksel devlet anlayışını yıkarak Türkiye`yi yeni bir döneme kavuşturduğunu kaydeden Mumcu, Özal`ın sayesinde Türkiye`nin köklü bir değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade etti. Yarışmaya 46 makalenin katıldığını belirten Mumcu, bu tür organizasyonları belediye olarak düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı.

Yarışma sonuçları şu şekilde: 1. Prof. Dr. İsmail Özsoy ile Doç. Dr. İrfan Kalaycı (Malatya), 2. Hacer Kavak (Ankara), 3. Dr. Ali Yalçın (Malatya). Mansiyon ödülleri, Özal Erkan Demir (Darende), Hüseyin Güdücü (Denizli), Yaşar Bayar (Erzurum).

Yarışmada derece alanlara ödül ve plaket verildi. Özal Erkan Demir’in ödülünü, Özal’ın müsteşarlarından Cumali Ünaldı takdim etti.

Yarışmada Mansiyon ödülüne layık görülen Özal Erkan Demir, babasının Turgut Özal`la birlikte Sabancı`nın koordinatörü iken görev yaptığını ve siyasete atılmadan önce bile insanların sevgisini kazanan Özal`ın adını taşımaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti. Aslen Yeşilyurtlu olan Demir, 7 yıldır Darende`de görev yaptığını ve böylesi bir yarışmaya doyduğu yerden katılarak ilçenin adını ulusal platformda temsil etmenin sevincini yaşadığını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: