İlçenin önünü açacak

İlçenin önünü açacak

İlçenin önünü açacak
Gündem 19.07.2010 12:40:00 2388 0

Darende`de hayırsever işadamlarının katkılarıyla yapılacak Meslek Yüksek Okulu (MYO)’nun temel kazı çalışması başladı. Darende Belediyesi ile Darendeliler Kültür Sağlık Ve Eğitim Vakfı (DASEV)’in ortaklaşa yürüttüğü proje ile ilk etapta 3 bloku yapılacak MYO’nun 6 Ağustos’ta atılacak temeli için kazı çalışmaları başlatıldı. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan tarihi geçmişinde olduğu gibi ilçenin yeniden bir eğitim şehri olarak anılmaya başlanılacağını ve yüksekokulların Darende’nin önünü açarak gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

Hacıderviş Mahallesinde ilçeye hakim bir tepeye inşa edilecek Yüksekokullar hakkında DASEV Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Mühendisi Sadi Sürenkök teknik konularda bilgiler verdi. İkisi eğitim birimleri, birisi idari birimler olmak üzere 3’er katlı 3 bloktan oluşacak binaların toplam 5 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını ifade eden Sürenkök; “Binalarımız 800’er metrekare inşaat oturum alanına sahip. 22 derslik, laboratuarlar, sosyal alanlar ve idari bina yer alacak. 4 ayrı branşın aynı anda eğitimini sürdüreceği biçimde şu anda bir yapılaşmaya başladık. DASEV olarak ilçemizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayırsever hemşehrilerimizin sağladığı desteği, Darende’ye en faydalı biçimde yansıtmaya çalışıyoruz” dedi.

Kazı çalışmalarını belediyenin üstlendiğini belirten Başkan İsa Özkan da; “İnönü Üniversitesi’ne 70 dekarlık alanı tahsis ettik. İlk etapta DASEV ve hayırsever işadamlarımızın destekleriyle eğitim binaları ve idari kısmın inşaatını başlatmış bulunuyoruz. 6 Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz binaların temel atma töreni öncesinde gerekli hazırlıkları yapmaktayız. İnşallah önümüzdeki yıl binayı tamamlayarak eğitimin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Darende’nin hem sosyal hem de ekonomik anlamda canlanması için katkı sağlayacağına inandıkları Meslek Yüksek Okullarının branşlarıyla da çevreye katkı sunacağını kaydeden Özkan; “Darende’miz geçmişinde önemli bir eğitim şehriymiş, ilim adamları, paşalar yetiştirmiş, bu yüksekokulları yaparak inşallah ilçemizin adını yine eğitim başarılarıyla duyuracağız. Darende’nin gelişimine katkı sağlayacak olan yüksek okullar, hem sosyo-kültürel, hem ekonomik hem de eğitim alanlarında ilçeyi en iyi konuma getirme çabasını taşıyacaktır. DASEV başta olmak üzere bu çalışmamızda Darende’mizin kalkınmasına destek olan tüm iş adamlarımıza sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

Dua edilip kurban kesilen, temel kazı çalışması törenine, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler: