Maçlar Sivas´la oynanabilir

Maçlar Sivas`la oynanabilir

Maçlar Sivas´la oynanabilir
3.07.2010 13:35:00 3360 0

FEDARASYONA TEPKİ

Darendespor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya yönetimi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) yetkililerinin taraflı davrandıkları gerekçesiyle önümüzdeki sezon Malatya yerine Sivas Amatör kümesinde top koşturma yönünde karar aldı.

Darendespor Kulübü Başkanı Fatih Kumtepe, dört takımlı bir playof grubu maçlarını bile doğru dürüst organize edemeyen TFF Malatya yönetimi ASKF yetkililerine karşı tepki göstermek amacıyla gelecek sezona ilişkin kararlarını değerlendirmeye alacaklarını söyledi.

Kumtepe; “Malatya 2. amatör küme playof grubunda mücadele eden Develispor 13 Haziran Pazar günü Darendespor maçına çıkmamış ve takımımız maçı 3-0 hükmen kazanmıştır. Oynanması gereken diğer playof maçı olan Y.Arapgirspor-Kale G.B maçı da Y.Arapgirspor’un sahaya çıkmaması neticesinde Kale G.B. lehine 3-0 hükmen sonuçlanmıştır. Ve bu sonuçlarla önceki hafta 6-0 kazanan Kale G.B. playof grubundan birinci olarak 1.amatör kümeye yükselmiştir. Asıl görevi Futbol organizesi ve maçların tertip ve düzeni olan, işi futbol oynatmak olan TFF Malatya yönetimi ve ASKF yetkilileri maçın oynanmaması için çaba sarf etmişler” dedi.

Tepki yapılan haksızlığa

Playofa yükselmiş takımlar ve diğerlerinin verdiği emeğin hiçe sayıldığını kaydeden Fatih Kumtepe; “Rahatlıkla ve umursamaz bir şekilde maçlara çıkarılmayarak ve buna yetkililerde sesini çıkarmayarak, bu duruma katkıda bulunarak, adaletsizliğe göz yummuşlardır. Bizim Malatya’mızın hiçbir takımı ile sorunumuz yok. Hepside sıkıntılar içinde bir şeyler yapmaya çalışan kardeşlerimizdir. Tepkimiz yapılan haksızlığa ve de sonucunun sahada belirlenmesi gereken bir maçın sonucunun oynanmadan haksızca ve yetkisizce birilerinin isteğine göre belirlenmesinedir. Masa başında oturan kişiler sahada oynanması gereken maçın sonucunu belirlememelidir. Bizim sporcularımızın bir yıllık emeğinin karşılığı sahada yapılacak maçta yenilgi, galibiyet veya beraberlik şeklinde sahada ödenmeliydi. Bu bütün takımlarımız için geçerlidir. Bir takım insanların sırf kişisel egolarını tatmin için insanların duygu ve emekleriyle alay etmeye hakkı yoktur” diye konuştu.

Darendespor Kulübü olarak önümüzdeki sezon için şu anda kesin olmamakla birlikte ve futbolcuların da görüşünü alarak, yapılan bu haksızlığa dikkat çekmek için tepkilerini ortaya koyacaklarını belirten Kumtepe, Malatya futbol camiasındaki federasyon binası yerine kararları kahve köşelerinde alanlarla uğraşamayacaklarını belirtti.

Kumtepe açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Darendespor’un Malatya amatör küme futbol ligine katılmasının gereksiz olduğunu ve boş yere masraf edildiğini bu nedenle takımı ligden çekmeyi hatta Sivas ASKF’ye başvurarak imkân olduğu takdirde Sivas liginde mücadele etmeyi düşünüyoruz. Çünkü yapılan uygulama ve ortaya çıkan olaylar bizde güvensizliğe yol açmıştır. Verilen emeğe saygı yoktur. O halde neden emek verelim”


Anahtar Kelimeler: