Darende´ye farklı gözler baktı

Darende`ye farklı gözler baktı

Darende´ye farklı gözler baktı
Kültür-Sanat 3.07.2010 13:30:00 6944 0

Resim ve fotoğraf yarışması sonuçlandı

Darende konulu resim ve fotoğraf yarışması sonuçlandı. Kaymakamlık, Belediye ve Hulûsi Efendi Vakfı’nın organizesiyle yapılan yarışmada dereceye girenler, bin 500 fotoğraf arasından yapılan değerlendirme ile belirlendi.

Fotoğrafları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Hasan Mutlu, Anadolu Ajansı Görsel Haberler Daire Başkanı Ömer Tekdal, Fotoğraf sanatçısı Ahmed Gencal ile organizasyon komitesinden Musa Tektaş ve Muharrem Akın’ın incelediği belirtildi.

İki başta aynı terennüm

Fotoğraf dalında yarışmaya Konya’dan katılan Kemal Uysal’ın ‘İki başta aynı terennüm’ adlı eseri birinci, Ankara’dan katılan Dr. Serdar İmir’in ‘Balıkların seması’ adlı eser ikinci, İstanbul’dan katılan Burhan Güven’in ise ‘Konaktaki yorgun yüz’ adlı eseri de üçüncü oldu.

Fotoğraf dalında ayrıca, Zeki Ünal Sağanak, Hulûsi Erdemir, S. Eyyüp Öztürkoğlu, Enes Açıkgöz, İsmet Danyeli ve Cemil Özçelik’in mansiyon ödülüne layık görüldüğü bildirildi.

‘Hulûsi Efendi’ birinci

Resim dalında ise yarışmaya Samsun’dan katılan Zeki Özen’in ‘Hulûsi Efendi’ adlı eseri birinciliğe layık görülürken, Darende’den katılan Şeyma Durmuş’un ‘Somuncu Baba’da gece’ adlı eseri ikinci, İstanbul’dan katılan Tuğce Cebecik’in ‘Gönül genişliği’ adlı eser ise üçüncü oldu.

Resim dalında ayrıca Saliha Demirkaynak, Mehmet Taş, Hatice Anaçoğlu, Ali Mutlu, Özlem Bozkurt, Erkan Sarı, Kübra Kesat’ın eserleri mansiyon, Ali Boğa’nın eseri ise Jüri Özel Ödülüne layık görüldüğü kaydedildi.

Yarışmaya katılan resimleri de Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Hasan Mutlu, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Yüksel Göğebakan, Ali Dağaşan ve Fehmi Kolçak’ın değerlendirdiği ifade edildi. Yarışmada dereceye girenlerin ödül ve belgeleri, 9. Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Kültür Etkinlikleri programının sonunda takdim edildi.


Anahtar Kelimeler: