Kültür envanteri hazırlanıyor

Kültür envanteri hazırlanıyor

Kültür envanteri hazırlanıyor
Kültür-Sanat 3.07.2010 13:27:00 6382 0

32 yeni eser ve tabiat varlığı tespit edildi

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, Malatya Valiliğince İl ve ilçelerde bulunan kültür ve tabiat varlıklarının kayıt altına alınması ile ilgili olarak yürütülmekte olan “Malatya’nın Kültür ve Tabiat Varlıkları Envanteri Projesi” kapsamında görevlendirilen proje ekibinin ilçede iki hafta süren çalışmalarını tamamladığını bildirdi.

Yapılan yüzey araştırması ile 32 yeni arkeolojik yapı gurubunun tespitinin yapıldığını belirten Uzunparmak, tespit edilen alanların resim, koordinat ve halihazır durumlarını gösterir dosyaların, Sivas Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna gönderilerek eserlerin ve kültürel varlıkların tescillerinin tekliflerinin yapılacağını söyledi.

Oldukça fazla eser var

Darende’de önceden tescil edilen 40 adet tarihi eser ve tabiat varlığının olduğunu, yapılan son çalışma ile 32 yeni eser ve tabiat varlığının tespitinin yapıldığını vurgulayan Murat Uzunparmak;  “Darende tarih boyunca birçok medeniyete beşiklik etmiştir. Bu uygarlıklardan kalan oldukça fazla eser ve tabiat varlığı bulunmaktadır. Sayın Valimiz Ulvi Saran tarafından görevlendirilen ekip tarafından yeni tespit edilenlerle beraber ilçemizdeki eser sayısı 40’tan 72’ye çıkarılmıştır” dedi.

Kitap halinde yayınlanacak

Kaymakam Uzunparmak, Malatya Valiliğince yapılan çalışma sonunda ilde bulunan bütün tarihi ve tabiat varlıklarının harita üzerindeki yerlerinin belirleneceğini ve bu eserlerin bir kitap halinde yayınlanacağını öğrendiklerini kaydetti.

Uzunparmak Darende’deki çalışmaların Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Müze Uzmanı Hüseyin Şahin, Kadastro Mühendisi Engin Oğuz ve İl Özel İdaresinden Recep Çolak tarafından yürütüldüğünü ve çalışmaların tamamlanması ile kapsamlı bir dosyanın hazırlandığını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: