Sanki bahçe değil, yarış aracı

Sanki bahçe değil, yarış aracı

Sanki bahçe değil, yarış aracı
3.07.2010 12:28:00 2613 0

TRAFİĞE ÇIKMALARI YASAK AMA DİNLEYEN YOK

Darende’de bahçe motorunun devrilmesi sonucu 7 kişi yaralandı. Trafiğe çıkmaları yasak olduğu halde, bölgede yük ve insan taşımakta kullanılan araçların karıştığı kazalar yaz aylarının gelmesiyle birlikte artış gösterdi.

21 Haziran 2010 günü Ilıca beldesinden tamir için ilçeye getirmek üzere yola çıkan Hanifi Ateş (34)’in kullandığı bahçe motoru, Darende’ye 7 kilometre kala devrilince sürücüyle birlikte araçta bulunan 7 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kaza hakkında bilgi veren Hanifi Ateş, yürüyen aksamında sorun olan aracını tamir için ilçeye getirirken aniden devrildiğini anlattı. Ateş; “Yolda normal hızda seyir halinde iken aniden nasıl olduysa takla attık. Römorkta bulunanlar ters dönen araçtan etrafa saçıldı” dedi.

Kazada araçta bulunan, Kasım Öztürk (60), Beytullah Öztürk (40), Fatih Öztürk (17), Hüseyin Öztürk (12), Muhammet Hanifi Öztürk (8) ile Abdullah Ateş (10) yaralandı.

Yaralılar yoldan geçen bir minibüsle getirildikleri Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. İlk müdahaleleri yapılan yaralılardan durumu ciddi olan Muhammet Hanifi Öztürk ileri tetkik ve tedavi için Malatya Beydağı Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

 

IŞIKLARDA OTOMOBİLLE ÇARPIŞTI

Bir gün önce 7 kişinin yaralandığı kazanın ardından, ikincisi ilçe merkezinde meydana geldi. Malatya’dan Konya’ya giden Ramazan Tolu (64) idaresindeki 42 BYU 64 plakalı araç, ilçe merkezindeki ışıklı kavşakta Hamit Yazıcıoğlu’nun kullandığı bahçe motoruna çarptı.

Bahçe mortunu kullanan Yazıcıoğlu çarpmanın etkisiyle yola düşerek başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kazazede geçme hakkı kendisinde olduğu için sola dönüş yaparken aracın kendisine çarptığını iddia etti. Olayın şokunu üstünden atamayan araç sürücüsü ise kazanın nasıl meydana geldiğini hatırlamadığını bildirdi.

Hamit Yazıcıoğlu olay yerine gelen ambulansla Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

YOLA ÇIKMALARI YASAKLANDI

Darende Kaymakamlığı yaz aylarının gelmesiyle artış gösteren bahçe motorları kazalarını İlçe Trafik Komisyon toplantısında masaya yatırdı. Alınan karar gereğince karayoluna çıktığı tespit edilen araca el konularak sahibine de cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Sadece bahçe ve köy yollarında kullanılmalarına müsaade edilen araçlarla özellikle insan taşınmasına da yasak getirildi. Bahçe motorlarıyla ilgili alınan karar, vatandaşlara duyurulması ve kurallara uygun hareket edilmesi konusunda tüm köy muhtarlarına tebliğ edildi.


Anahtar Kelimeler: