Darendeli ev sahibi

Darendeli ev sahibi

Darendeli ev sahibi
Gündem 18.06.2010 18:44:00 3064 0

Darendeli ev sahibi

Bu yıl 57.’si gerçekleştirilecek ‘Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali’nin programı belli oldu. 6, 7, 8 Ağustos 2010 günlerinde yapılması planlanan festivalin istişare toplantısında güreşlerin ilçenin bütününü kapsayan bir etkinlik olduğu kanaatiyle protokol dışında kimseye davetiye verilmeyeceği ve herkesin davetli olduğu bildirildi. Belediyede yapılan ilçenin yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş yöneticileriyle organizasyona yıllarca emek verenlerin katıldığı toplantıda gerçekleştirilecek program hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. Kaymakamlık, Belediye ve Darendespor Kulübü’nün organizesiyle gerçekleşecek etkinliğin düzen ve birlik içerisinde geçmesi için katılımcılar söz alarak görüşlerini dile getirdi.

Başarı herkesin

Belediye Başkanı İsa Özkan, Türkiye’nin ve dünyanın her yerindeki bütün Darendelilerin festivalin ev sahibi olduğunu ve katılımı yüksek tutarak birlik-beraberlik sağlanması için tüm hemşehrilerimizin ilgisini beklediklerini belirtti. Kaymakam Murat Uzunparmak festivalin tüm Darende’nin birlik günü olduğunu belirterek, organizasyonun başarılı ve güzel geçmesi için herkesin üzerine düşeni yapması ve birliktelikle hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Program belli oldu

Yapılan görüşmeler sonunda programı açıklayan Belediye Başkanı İsa Özkan, Ramazan ayı nedeniyle etkinliğin tarihini öne aldıklarını kaydetti. Başkan Özkan, üç gün sürecek etkinlikler kapsamında 6 Ağustos Cuma günü, açılış korteji, sünnet şöleni, yüksekokulların ve TOKİ Sosyal Konutlarının temel atma törenlerinin yapılacağını akşam da müzik şöleni yapılacağını duyurdu. 7 Ağustos Cumartesi günü Darende’nin Uluslararası Hapkido Turnuvası’na ev sahipliği yapacağını, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda sporcu ile bu spora merak duyanların ilçeye geleceğini belirten Özkan, aynı gün bal, kavun, kayısı ve yöresel yemek yarışmalarının gerçekleştirileceğini, rafting gösterileriyle sürecek programın akşamında ise ünlü sanatçıların katılacağı müzik-eğlence tertipleneceğini duyurdu. Özkan, 8 Ağustos Pazar günü ise geleneksel güreşlerin yapılacağını sözlerine ekledi.

Kahtalı Mıçı ve Bülent Serttaş konser verecek

Festival kapsamında Cuma ve Cumartesi günleri akşam müzik eğlence programı düzenleneceği bildirildi. Cuma günki programda Korolar Çarpışıyor ekibinden Ayşe, Hülya Şen, Murat Yalçınkaya ve Kahtalı Mıçı sahne alacak. Cumartesi günü ise Canan Özaçan, Fatma Şahin, Mehmet Altaş ve Bülent Serttaş`ın vatandaşlara müzik ziyafeti sunacağı kaydedildi.

Ağalık 50 Bin TL’den açılacak

Ağalığını bu yıl Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın yaptığı güreşlerde ağalık artırması için 50 Bin TL’den açılış yapılmasına karar verilen toplantıda, ağalık için de ayrıca Darende’ye hizmet eden ve yönetimin kararıyla seçilecek bir ismin de ‘Ağa’ olabileceği belirtildi.


Anahtar Kelimeler: