Sivas´tan geldiler hayran kaldılar

Sivas`tan geldiler hayran kaldılar

Sivas´tan geldiler hayran kaldılar
Gündem 4.06.2010 18:15:00 1889 0

Sivas protokolünün eşleri Vali Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat öncülüğünde Darende’yi gezdi. Darendeli olan İlksen Kolat, Sivas’taki arkadaşlarını memleketinde ağırlamaktan mutlu olduğunu söyledi.

İlksen Kolat yaptığı açıklamada, Sivas’ın üst düzey yöneticilerinin eşleriyle ilde ve çevresindeki tarihi, turistik yerleri gezmek amacıyla düzenledikleri organizasyon kapsamında Darende’ye geldiklerin bildirdi.

Kolat; “Arkadaşlarımızla yaşadığımız, eşlerimizin görev yaptığı ili çevreyi tanımak, amacıyla çeşitli geziler düzenliyoruz. Bugün ev sahibi konumunda arkadaşlarımızı memleketim olan Darende’de ağırlamaktan çok mutluyum. Doğa, tarih ve kültürel değerlerin bir arada olduğu açık hava müzesini andıran ilçemizi gezerek arkadaşlarımın tanımasına vesile oldum. İç turizmi hareketlendirmek adına kendi çapımızda küçük organizasyonlarla değişik yerleri görerek tanıyoruz” dedi.

Kolat, arkadaşları arasında topladıkları paralar ile Balaban İlköğretim Okulu öğrencilerine gelişimlerine katkı sağlamak için ansiklopedi, hikaye ve roman türü kitaplar aldıklarını gezi vesilesiyle bunları da getirerek teslim ettiklerini ifade etti.

İlksen Kolat ve beraberindekiler Darende’deki Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Günpınar Şelalesi gibi yerleri gezerek yöre hakkında bilgi edindi. Grup daha sonra Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü ve Şuğul Kanyonu’nu gezdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=3423012


Anahtar Kelimeler: