Süper proje desteği

Süper proje desteği

Süper proje desteği
Gündem 4.06.2010 18:04:00 1571 0

Malatya`dan Sosyal Destek Programı (SODES) için hazırlanacak projelerle ekonomiye 15 milyon TL kazandırılabilecek. Daha önce 11 ili kapsayan SODES’e Malatya’nın aralarında bulunduğu 14 il daha dahil edildi. 

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından yürütülen SODES`e Malatya`da sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, üniversite ve mahalli idareler tarafından hazırlanabilecek projelerle başvuru yapılabileceği bildirildi.

İhtiyaca göre her sektöre

DPT’den yapılan açıklamada, istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat, spor alanlarında; göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunlar ile değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçları karşılamayı amaçlayan SODES için Malatya`dan hazırlanacak projelerle il ekonomisine 15 milyon TL kazandırılabileceği ifade edildi.

Nitelikli iş gücü gelişecek

Açıklamada yerel dinamiklerin daha etkin hayata geçirileceği, sosyal hayata canlılık ve renk kazandıracağı belirtilen proje ile istihdam projelerinin arttırılması, ihtiyaca uygun alanlarda nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesinin amaçlandığı SODES`le kendi işini kurabileceklere destek olunmasına yönelik projeler hazırlanabileceği aktarıldı.

Herkes inceleyip değerlendirsin

Kendi işini kuracaklara da 5 bin TL ayni sermaye desteğinin verileceğini ifade edilirken: ``Proje teklifleri 15 Haziran 2010 tarihine kadar başvuru sahipleri tarafından Malatya Valiliğine sunulabilecek. 30 Haziran 2010 tarihine kadar ise yapılacak ön değerlendirmelerden sonra Malatya Valiliği tarafından DPT`ye gönderilecek`` Malatya`daki kuruluşların bu projeyi değerlendirmeleri bekleniyor.


Anahtar Kelimeler: