Türkiye´de ilk defa

Türkiye`de ilk defa

Türkiye´de ilk defa
Gündem 4.06.2010 17:59:00 1708 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin Türkiye’de ilk defa bir ilçeye sosyal konut yapacağını ve konutların ihalesinin 15 Haziran`da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, yaptığı açıklamada, TOKİ’nin geçtiğimiz yıl teslim ettiği 196 konutluk uygulamasından sonra, 90 adet sosyal konut ve 372 yeni konut inşa edeceğini ifade etti. Sosyal konutların ilçedeki ihtiyaçlı vatandaşlara verileceğini söyleyen Özkan, evlerin sahiplerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın oluşturacağı komisyonca belirleneceğini vurguladı.

Şartları tutanlar yerleşecek

Başkan Özkan sosyal konutların yapılmasıyla ilçenin içerisinde bulunan ve kötü bir görünüm arzeden afet konutlarında ikamet eden vatandaşlardan şartları tutanlarında aralarında yer aldığı ihtiyaçlıların yeni evlerine kavuşacağını belirtti. İsa Özkan, TOKİ’nin inşa edeceği sosyal konutların yapılmasının ardından eski afet evlerini yıkarak çevresel anlamda şehirde bir dizi düzenleme gerçekleştireceklerini söyledi.

Devletin vatandaşa hizmeti

TOKİ’nin ikinci etabının yapılacağı Hacıderviş Mahallesi Sarıtepe mevkiindeki aynı alanda inşa edilecek konutlarla ihtiyaçlı vatandaşlardan ev konusunda sıkıntı yaşayacakların sorununu çözme anlamında önemli bir ihtiyacı gidereceğine dikkat çeken Özkan; “İhtiyaç sahibi ve afet evlerinde ikamet eden vatandaşlarımız iyi olmayan şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktalar. Tek tip olarak projelendirilen 65 metrekarelik yeni konutlar bu tür durumdakilerin sorunlarının çözülmesini önemli ölçüde giderecektir. Bu evlere yerleştirilecek vatandaşlarımız hiçbir ücret ödemeden devletimizin imkânlarından yararlanarak yeni evlerine yerleşecektir. Sosyal konutlar ikinci etabı inşa edilecek TOKİ’lerle aynı mahalde bulunacağından her türlü alt yapı ve yerel hizmetlerden faydalanacaktır” diye konuştu.

İsa Özkan ayrıca, 2. Etap TOKİ’ye son başvuruların 25 Haziran’a kadar uzatıldığını hatırlatarak, konut sahibi olmak isteyenleri bu fırsattan yararlanmaya davet etti.


Anahtar Kelimeler: