Sebze fidesi satışları arttı

Sebze fidesi satışları arttı

Sebze fidesi satışları arttı
4.06.2010 17:50:00 7291 0

Kayısı ağaçlarını don vurunca, vatandaşlar alternatif gelir elde etmek ve aile bütçelerine katkı sağlamak için sebze üretme işine yöneldi. Darende’de fide satışı yapan Ömer Kodaman, bu yıl önceki senelere oranla müthiş bir talep patlaması olduğunu bildirdi.

Kodaman, vatandaşların kayısıyı don vurması nedeniyle yaşanacak ekonomik sıkıntıyı göz önünde bulundurarak alternatif gelir ve aile bütçesini düşünerek sebze üretme yoluna gittiğini kaydetti. Geçtiğimiz yıl 60 bin adet tüplü sebze fidesi sattığını söyleyen Ömer Kodaman; “Yalnızca benim bu yılki hedefim 100 bin fide satışıdır, ilçedeki diğer arkadaşları da göz önünde bulundurursak 300 binin üzerinde fide satılması bekleniyor. Vatandaşlar evlerinin önündeki bahçeleri ve sebze yetiştirecekleri bütün alanları değerlendirmeye başladı” dedi.

Adana’dan getirilen tüplü fidelerin tanesini 25 kuruştan sattıklarını ifade eden Kodaman, en fazla, domates, biber, patlıcan gibi ürünlerin tercih edildiğini belirtti. Ömer Kodaman ortağı Mehmet Satılmış’la birlikte 1 Mayıs ve 15 Haziran tarihleri arasında sezonluk olarak fide satışı yaptıklarına dikkat çekerek dönemsel ticari faaliyetlerle geçimlerini sağladıklarına vurgu yaptı.


Anahtar Kelimeler: