Maşallah dedirten başarı

Maşallah dedirten başarı

Maşallah dedirten başarı
Eğitim 4.06.2010 17:46:00 2703 0

Malatya Özel Rahime Batu Anadolu Lisesi ve Fen Lisesinin bu yıl 8.sini düzenlediği Malatya Matematik Yarışması (MAMATYA) Olimpiyatlarında A Grubunda yarışan Darende Özel Birgül İlköğretim Okulu öğrencileri dereceye girerek ödüle layık görüldü.

Özel okullar ve devlet okulları şeklinde iki kategoride yapılan yarışmada toplam 761 öğrencinin arasından 7. sınıf öğrencisi Samet Çınar ve 8. sınıf öğrencisi Muhammed Demir başarı elde etti. Geçtiğimiz yıllarda da Mamatya’da ödül alan okul, geleneği bozmadı.

Okul Müdürü Zeliha Yıldız, son günlerde öğrencilerin katıldıkları değişik yarışmalarda aldıkları ödüllerle başarılarına yenilerini eklediklerini ifade etti. Yıldız; “Sanat Eğitimi Tasarım Olimpiyatı (SEPTO) Yarışması Kaligrafi alanında katıldığımız eserimiz Türkiye’de ilk 45’e girerek sergilenmeye değer görüldü. Bu alandaki başarısıyla Malatya’yı temsil eden tek okul oldu. “Yenilikçi Fikirler Proje Yarışmasında” “Pet Şişeden Sağlam Evlere” adlı projemiz 481 proje arasından ilk 36’ya girerek ön elemeyi geçti ve sergilenmeye değer görüldü. Proje yarışması ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim katılımcıları arasında gerçekleştirildi. Bu Benim Eserim proje yarışmasında “Kayıp Kumandayı Hemen Bulalım” adlı projemiz ilk 30 eser arasına girerek bölgede sergilendi” dedi.


Anahtar Kelimeler: