Tiyatro gösterimi beğenildi

Tiyatro gösterimi beğenildi

Tiyatro gösterimi beğenildi
Kültür-Sanat 4.06.2010 17:28:00 5986 0

Kaymakamlığın organizesi ile Yeni İstanbul Gençlik ve Çocuk Tiyatrosu tarafından “Ah Şu Çocuklar” ve “İbret” adlı tiyatrolar Darende’de sahnelendi. Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi salonunda sahnelenen oyunları izlemeye gelen Kaymakam Murat Uzunparmak, imkânlar el verdikçe bu tür sanatsal etkinliklerin ilçede yapılmasına devam edeceklerini söyledi.

Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Koray Kartal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ile bazı resmi daire müdürleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş sahnelenen oyunları ilgiyle izledi.

Gösterimin ardından açıklamalarda bulunan Kaymakam Murat Uzunparmak Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlatarak,  sanata verilmesi gereken önemin en büyük göstergelerden biri olduğunu bildirdi. Uzunparmak; “Kaymakamlığımızca organize edilen program çerçevesinde ilçemize gelerek ibret verici ve eğitici oyunlarını sahneleyen yeni İstanbul Tiyatrosunun değerli oyuncularını ve teknik ekibini kutluyorum. İmkanlar ölçüsünde topluma fayda sağlayan, sosyo kültürel bir hareketlilik kazandıran sanatsal faaliyetleri destekleyeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler: