Kaymakam Özdemir, TEOG´da derece yapanları kabul etti

Kaymakam Vekili Tolga Özdemir, 120 soruyu doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer alan ve derece yapan öğrencileri makamında kabul ederek tablet ile ödüllendirdi.

Kaymakam Özdemir, TEOG´da derece yapanları kabul etti
Eğitim 11.06.2017 09:59:01 1780 0

Darende Kaymakam Vekili Tolga Özdemir, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında 120 soruyu doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer alan ve derece yapan öğrencileri makamında kabul ederek tablet ile ödüllendirdi.

Kaymakam Vekili Özdemir, 120 soruyu doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer alan Ali Delikurt ve Kerim Dinç´in yanısıra sınavda 118-119 doğru yapan 8 öğreniciyi başarılarından dolayı makamında kabul etti.

Öğrencileri almış olduğu puanlardan dolay kutlayan Özdemir, Darende eğitim ortalamasının, Türkiye ortalamasının üstünde olduğu bilgisini vererek, ilim, irfan şehri Darende´nin, eğitim açısından önemli bir ilçe olduğunu işaret etti.

Özdemir, bir süre öğrencilerle sohbet ederek, başarılarının sırrının ne olduğunu sordu. Düzenli çalışmak ve dersi iyi dinlemenin etkili olduğunun anlaşıldığını ifade eden Kaymakam Özdemir, öğrencilerin meslek seçiminde aceleci olmamaları bu konuda mutlaka araştırmacı olmaları gerektiğini söyledi.

Sınavda 120 sorunun tamamına doğru yanıt vererek Türkiye birincisi olduğunu anlatan Ali Delikurt da, Okullarında yapılan yetiştirme ve destekleme kurslarına katıldığını ifade ederek, ayrıca sınav başarısının büyük ölçüde planlı ve düzenli çalışmanın sonucu olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Kaymak Özdemir, öğrencilere tablet hediye ederek öğrenci ve idarecileriyle fotoğraf çektirdi.

Öte yandan, Millî Eğitim ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlıklarının iş birliği ile 30 büyük şehirde gerçekleştirilen ?toprak ve su´ temalı resim yarışmasında Malatya il birincisi olan Balaban İlkokulu öğrencisi Esmanur Bingöl´e de Özdemir tarafından tablet hediye edildi.