Taşımalı doğalgaz verilmeye başlandı

İlçemizde geçtiğimiz yıl başlayan ve bir bölümü tamamlanan doğalgaz hattına, tankerlerle taşınacak sıkıştırılmış doğalgaz verilmeye başlandı.

Taşımalı doğalgaz verilmeye başlandı
Gündem 29.09.2019 07:20:55 2976 2

İlçemizde geçtiğimiz yıl başlayan ve bir bölümü tamamlanan doğalgaz hattına, tankerlerle taşınacak sıkıştırılmış doğalgaz verilmeye başlandı.

Hacı Hasan Akyol meydanında düzenlenen törende bir konuşma yapan Aksa Malatya Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Güngör Ateş, Gürün ? Elbistan arasındaki ana hattan gaz alınması için kazı ve boru döşeme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bağlantı tamamlanana kadar tankerlerle sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) yöntemiyle verileceğini söyledi.

Doğalgaz gelmeyecek diye dönüşüm yapmayan vatandaşlar için abone olup en azından mutfakta kullanmalarını tavsiye eden Ateş, ?Diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında, mutfak ve banyoda tüpe göre 5 kat daha ucuz olacak. Isınmada ise ithal kömürle karşılaştırıldığında 2 kat daha ucuz oluyor. Ekonomisini düşünen herkes için doğalgaz çok da uygun.? dedi.

Ateş, Darende içerisinde hiç doğalgaz hattı çekilmeyen mahalleler bulunduğunu kaydederek, ?Önümüzdeki yıl hiç girilmeyen mahallelerde çalışmalara tekrar başlayacağız. Doğalgaz dağıtım kutusu konulmayan mahallelerimiz de var. Onlar içinde çalışma yapacağız. Şu an önceliğimiz hatta doğalgaz basıp aboneliklerini yaptıranlara gazı ulaştırmak. Yalıtım vatandaşı ilgilendiriyor biz isteyen her eve gazı vereceğiz. Şimdiye kadar ilçemiz genelinde 12 kilometre çelik hat çektik. 36 kilometre poleküler hat, 4 kilometre bina bağlantı hattı olmak üzere toplam 41 kilometre imalat yaptık. 361 adet evimizin önüne de servis kutusu imalatı yaptık. Bu sayı ilerde tabi ki çoğalacak. Toplamda ise 12 milyon liralık bir harcama yaptık.? diye konuştu.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da doğalgazın bir medeniyet olduğuna dikkat çekerek, ?Doğalgaz ilçemiz için yapılan en büyük yatırımlarından biridir. Organize sanayimiz doğalgaz ile daha farklı hale gelecek. Şehirde doğalgazın olması medeniyetin üst seviyeye çıkması demektir. Binaların üstünde gördüğümüz şu güneş enerjilerini artık bir daha görmeyeceğiz. Hemşehrilerim ticaret kökenlidir, daha ekonomik nasıl olacaksa hesabını ona göre yapacaktır. Önümüzdeki yılın sonuna kadar doğalgaz çalışmaları tamamlanacak. İnşallah daha temiz bir Darende´de yaşayacağız. Doğalgazın ilçemize kazandırılmasında emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Konuşmaların ardından, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından meşale yakılmasıyla ilçeye ilk doğalgaz verildi.

Törene, belediye encümenleriyle vatandaşlar katıldı.

Arz töreni sonrasında, Başkan Özkan ve Ateş, doğalgaz kullanılmaya başlayan bir eve konuk olarak kahve içti.