Darendeli Elibal ve Şeker vatandaşlıktan çıkarılacak

Vatandaşlıktan çıkarılacak 130 kişi arasında iki Darendeli de var

Darendeli Elibal ve Şeker vatandaşlıktan çıkarılacak
Gündem 8.06.2017 11:58:34 4323 0

Resmi Gazete´de, aralarında FETÖ lideri Fethullah Gülen ve HDP´li iki milletvekilinin de bulunduğu 130 kişi hakkında 680 sayılı KHK ile vatandaşlıktan çıkarılma ilanı yayımlandı. Aranan örgüt üyeleri arasında Koza İnşaat´ın sahibi Darendeli Kemal Elibal ile Şekeroğlu tekstilin sahibi Cevdet Şeker de bulunuyor.

680 sayılı KHK´daki yapılan düzenlemeye göre, yabancı ülkede olması nedeniyle kendisine ulaşılamayan vatandaşlar "Yurda dön" ilanına rağmen 3 ay içerisinde gelmemeleri halinde vatandaşlıktan çıkarılacak.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi ve finansörü olup 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yurt dışına kaçan terör örgütü listesinde Günpınar Mahallesi´nden Darendeli İş Adamı Kemal Elibal da bulunuyor.

Elibal´a geçtiğimiz aylarda Adana kent merkezindeki bir döviz bürosundan 100 bin dolar göndermek isteyen 3 kişi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalanmış, haklarında işlem başlatılmıştı.

Hangi ülkede olduğu bilinmeyen Elibal, ´terör örgütüne finans sağlamak´ ve ´terör örgütüne üye olmak suçlamalarıyla aranıyor. Elibal, yapılan ´Yurda Dön´ çağrısına 3 ay içerisinde uymaz ise Türk vatandaşlığından çıkarılacak.

Öte yandan, Adana´da imar yolsuzluğu yaparak kazanç sağladıkları iddiasıyla yargılanan ve firari olan Kemal Elibal´un tüm mal varlıklarına el konuldu. Mahkemenin bu kararıyla birlikte firari sanık Elibal´a ait Türkiye´deki taşınmazlar, kara-deniz ve hava ulaşım araçları, her türlü hak ve alacaklar, kıymetli evrak, ortağı bulunduğu şirket payları, kiralık kasa mevcutları ve banka hesapları dondurulmuş oldu."

?ATO´nun FETÖ imamı Cevdet Şeker?

Hakında ?Terör örgütüne üye olmak´ ve ?Terör örgütüne finans sağlamak´ suçundan 25 yıl hapis istemiyle dava açılan FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen´in Adana A takımı kadrosunda yer alan Şekeroğlu Tekstil sahibi ve Burç Okulları ortağı firari Cevdet Şeker de, vatandaşlıktan çıkarılacaklar arasında yer alıyor.

FETÖ´nün Adana Ticaret Odası İmamı olarak ifade edilen Şeker, FETÖ´nün mali finansörleri arasında gösterilerek belirli zamanlarda ABD´ye Terörist başı Gülen´i ziyarete gittiği ulusal basında ifade edildi.

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu´nun; "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" başlıklı 302´nci maddesi, "Anayasayı ihlal" başlıklı 309´uncu maddesi, "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı" başlıklı 310´uncu maddesi, "yasama organına karşı suç" başlıklı 311´inci maddesi, "Hükümet karşı suç" başlıklı 312´nci maddesi, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan" başlıklı 313´üncü maddesi, "Silahlı örgüt" başlıklı 314´üncü maddesi ve "Silah sağlama" başlıklı 315´inci maddesinde yazılı suçlar nedeniyle hakkında soruşturma veya kovuşturma yürütülen ve yabancı ülkede bulunması nedeniyle kendisine ulaşılamayan vatandaşlar, bu durumun soruşturma aşamasında cumhuriyet savcısı veya kovuşturma aşamasında mahkeme tarafından öğrenilmesinden itibaren bir ay içinde vatandaşlıklarının kaybettirilmesi amacıyla Bakanlığa bildirilecek.