Festival kapsamında yemek, bal, kavun ve trap yarışmaları düzenlendi

İlçemizde, 66. Darende Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali kapsamında yemek, bal, kavun ve trap yarışmaları düzenlendi.

Festival kapsamında yemek, bal, kavun ve trap yarışmaları düzenlendi
Gündem 18.08.2019 08:30:12 2652 0

İlçemizde, 66. Darende Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali kapsamında yemek, bal, kavun ve trap yarışmaları düzenlendi.

Irmaklı (Mezgidin) Kavunu birinci oldu

Belediyeye ait sosyal tesislerde sabah ilk olarak bal ve kavun yarışmaları yapıldı. Lezzeti, çeşidi ve iriliğine göre farklı kategorilerde değerlendirilen kavun yarışmasında, Irmaklı Mahallesinden üretici Ramazan Polat 1´inci olurken İsmail Erden 2. Mahmut Erden ise 3. oldu.

Kekik balı birinci geldi

Kekik balı yarışmasında da Mehmet Bozkurt kendi balıyla 1´inci oldu. Adnan Kocamemik ikinci olurken üçüncü ise Yusuf Şahin oldu.

Yemek yarışması festivale renk kattı

Öğlen yapılan Yöresel Yemek Yarışmasında ise 19 yemek çeşidi derece girebilmek için jürinin beğenisine sunuldu. Darendeli ev hanımlarının yaptığı yöreye özgü bir birinden lezzetli yemekler TRT Kürdi tarafından da haberleştirildi. Yarışmada, Kömbe ile Şenay Doğru 1´inci, Ispanaklı Ekme ile Şule Söylemez 2´inci oldu. İki üçüncülüğün çıktığı yarışmada, Herise ile Semra İlhan ve Nursel Yiğit de üçüncü oldu.

6 yıl aradan sonra trap yarışması tekrar yapıldı

Günün son yarışması olan ve uzun yıllardır yapılmayan trap atışları tekrar yapıldı. Darende, Malatya ve Sivas bölgelerinden 54 atıcının yarıştığı atışlarda profesyonel de İdris Nebi Şekeroğlu birinci olurken amatörde ise Hasan Güçlü birinciliği göğüsledi.

Trap atışlarının açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsa Özkan, av ve silah kullanmaya meraklı olan Türk milletinin geleneksel yarışlarından birisi olan trap atışlarının festivale ayrı bir renk kattığını söyledi.

Av konusunda atıcılardan duyarlı olmalarını isteyen Özkan, ilk atışı yaparak yarışmayı başlattı. Kaymakam Zengince ve Jandarma komutanı da birer atış yaparak etkinliğe destek verdi.

Yarışma sonunda atışlar da dere elde edenlere çeyrek altın ve plaket verildi.