?Darende Çinisi´ için tanıtım sergileri düzenleniyor

Darende Belediyesi Sanat Atölyesi´nde Halk Eğitim Merkezi´nin kursiyerleri tarafından hazırlanan çini ve seramik sergisi, Malatya protokolünün katılımıyla Park AVM´de açıldı.

?Darende Çinisi´ için tanıtım sergileri düzenleniyor
Kültür-Sanat 28.12.2017 10:58:15 1782 0

Darende Belediyesi Sanat Atölyesi´nde Halk Eğitim Merkezi´nin kursiyerleri tarafından hazırlanan çini ve seramik sergisi, Malatya protokolünün katılımıyla Park AVM´de açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Kütahya´da gördükleri çini eserlerini Darende´ye taşıyarak önemli bir üretim merkezi haline getiren belediyeyi tebrik etti.

Darende´nin Malatya için çok önemli olduğunu belirten Başkan Çakır, "Turizmi ile ön plana çıkan ilçemizde yıllık 500 bin ziyaretçi alıyor. Çini´nin burada üretilmesi hem ekonomik hemde tanıtıma büyük bir katkı sağlayacaktır. Yapılan eserlere baktığımız zaman gerçekten örnek eserler hazırlanmış. Artık çok ciddi bir üretim merkezi konumuna ulaştı. Bundan sonraki yapılacak tanıtımla Darende Çinisinin ününün ilimiz dışına da taşınacağına inanıyorum. Ben emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum. Serginin hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ´herkese mutlaka sanat öğretin´ sözleri üzerine harekete geçtiklerini aktararak, ilçenin tanıtımına katkı sağlayacak çini üretim merkezi kurduklarını söyledi.

Darende´nin çini ve el sanatları ile de anılmasını sağlayacak tesisi ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Başkan Eser, şöyle konuştu:

"Biz, vatandaşlarımızın yeteneklerini geliştirecek, o yetenekleri kapsamında iş sahibi olacak istihdamın da önünü açacak sektörlere önem veriyoruz. Halk Eğitim Merkezi´mizin kursiyerler ile şu an büyük bir tesiste çini ürünler hazırlıyoruz. İlçemizde turizm noktalarında da bunların tanıtımını ve satışını yapıyoruz. 20 hanım kardeşimize istihdam sağlıyoruz. Tanıtımlarına başladığımız sergilerimizi farklı illerde de yaparak, satışlarımızı arttırmak istiyoruz. Katılımdan dolayı tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum."

Malatya Valisi Ali Kaban ise, serginin hayırlı olmasını dileyerek başarılı Darendelileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından Vali Kaban, Çakır, Eser ve protokol üyelerince açılışı gerçekleştirilen sergi 3 gün boyunca gezilebilecek.

Açılışa Malatya protokolünün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.