Diyabet ve fizik tedavi poliklinikleri açıldı

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi, yeni atanan diyabet ve fizik tedavi uzmanı karı koca ile poliklinikleri hizmete açtı.

Diyabet ve fizik tedavi poliklinikleri açıldı
Sağlık 8.04.2017 08:48:37 2551 0

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi, yeni atanan diyabet ve fizik tedavi uzmanı karı koca ile poliklinikleri hizmete açtı. Yeni atanan uzman doktorlar hasta kabulüne başladı.

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet hastalığının önlenebilmesi, bu bağlamda düzenli bir tedavi yöntemi uygulanabilmesi amacıyla Hulusi Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde Diyabet Polikliniğini hizmete açtı.

Uzman Doktor İlknur Kavcı Kokar, Türkiye´de olduğu gibi Darende´de ciddi ölçüde şeker hastasının bulunduğunu söyledi.

Darende´de önemli ölçüde bulunan şeker hastalarına yönelik poliklinik hizmeti ihtiyacını giderdiklerini ifade eden Kokar, bu vesileyle diyabet hastalarına düzenli bir tedavi uygulanabileceğine dikkat çekti.

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye´de diyabetin çok yaygın olduğunu aktaran Kokar, ?Yetişkin nüfusun yüzde 10´unu etkileyen bir hastalık. Şişmanlık arttıkça, hareketsiz bir hayat arttıkça maalesef bu hastalıkta artış gösteriyor. Ve gittikçe daha genç yaşlarda bu hastalığı görüyoruz. Bu yüzden halkın yüzde 10´unu etkileyen bu hastalık için önlem almak çok önemli. Bu hastalığın en önemli tedavisi eğitimdir. Eğer hastalar bilinçli olurlarsa, hastalıklarını ne kadar iyi bilirlerse o kadar mücadele etmesini öğrenirler. Koruyucu tedaviyle hem hastaların sağlığı hem devlete olan maliyeti azalmış olacaktır.? dedi.

Fizik tedavi Uzmanı Doktor Serdar Kokar da, Hulusi Efendi Devlet Hastanesi´ne eşi ile birlikte atamalarının yapıldığı için mutlu olduğunu belirterek, ?Burada görev yapacağım süre içerisinde ilçe halkına kaliteli ve güvenilir sağlık hizmeti sunmak adına elimden gelen çabayı sarf edeceğim" dedi.

Kokar, boyun, kol, bel ve bacak bölgelerinde sinirlerin sıkışmasına ve uyarılmasına bağlı olarak gelişen ağrıları geçirmek için epidural steroid enjeksiyonu başlayacaklarını aktararak, büyük illerde ve hastanelerde dahi az yapılan bu uygulamaya Hulusi Efendi Devlet Hastanesi´nde başlanacağı müjdesini verdi.

Yeni açılan bölümlere başvuran vatandaşlar ise memnuniyetlerini belirterek ilgililere teşekkür etti.