Komşuya şifa oluyoruz

Darende´nin kadim komşusu Elbistan´da içme suyundan zehirlenen vatandaşlar, Hulusi Efendi Devlet Hastanesi´ne gelerek tedavi oluyor.

Komşuya şifa oluyoruz
Sağlık 28.08.2016 15:05:36 1763 0

 

Darende´nin kadim komşusu Elbistan´da içme suyundan zehirlenen vatandaşlar, ilçedeki sağlık merkezlerinin yetersiz kalmasından dolayı, kendi imkânları ile ilçemizdeki Hulusi Efendi Devlet Hastanesi´ne gelerek tedavi oluyor.

Elbistan´da dün akşam saatlerinde hastanelerin acil servislerine "mide bulantısı, baş dönmesi ve yüksek ateş" şikâyetiyle binlerce vatandaşın başvurması üzerine ortaya çıkan zehirlenme vakasında, kentteki sağlık kurumlarının yetersiz kalması üzerine imkânı olan aileler, özel araçları ile Hulusi Efendi Devlet Hastanesi´ne gelerek tedavi oluyor.

Beş yüzü aşkın hasta tedavi edildi

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde hasta kabulüne başlayan hastanemiz, gün içerisinde yoğunluk yaşanması üzerine, hastane yönetimi personelin bir bölümünü göreve çağırdı. 25 personel ile tedavilerin sürdüğü vakada, beş yüzü aşkın hasta tedavi edilerek taburcu edildi.

Hastane kayıtlarında, zehirlenme vakasından etkilenenlerin büyük bir bölümünün çocuklar olduğu görüldü. Hastaneye tedavi için başvurular sürüyor.


Anahtar Kelimeler: Komşuya şifa oluyoruz