Vali Baruş, ?Mübarek belde Darende´de olmaktan mutlu oldum?

Malatya Valisi Aydın Baruş, İlçemizde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Vali Baruş, ?Mübarek belde Darende´de olmaktan mutlu oldum?
Gündem 27.12.2018 09:17:00 1380 0

Malatya Valisi Aydın Baruş, İlçemizde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Konferans Salonu´nda Baruş ve beraberindeki heyetin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıda, ilçenin içme suyu, yol yapım çalışmaları, elektrik hatları, güvenlik, sağlık ve asayiş konularıyla ilçedeki altyapı çalışmaları görüşüldü.

Baruş, toplantıda yaptığı konuşmada, Darende´nin emin ve güvenli bir ilçe olduğuna değinerek, ?Doğu Anadolu´nun kapısı olan tarih boyunca Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi gibi medeniyetimize ruh veren büyük değerleri yetiştirmiş. Mübarek bir diyar olan güzel Darende´mizde bulunmaktan son derece mutluluk duydum.? dedi.

Darende´nin ilim ve kültür ocağı olduğuna değinen Vali Baruş. ?Şeyh Hamid-i Veli hepimizin bildiği gibi Hacı Bayram-ı Veli´nin hocasıdır. Ben Bolu da 3,5 yıl görev yaptım. Göynük de, Fatih Sultan Mehmet Han´ın hocası Akşemseddin Hazretlerinin kabri var. Düşünki bu silsile, Darende´de metfun olan Somuncu Baba Hazretleri´nden başlıyor daha sonra Ankara´daki Hacı Bayram-ı Veli ile devam ediyor. Daha sonra İstanbul´a Akşemseddin Hazretleriyle gidiyor. Bu medeniyetin ne kadar büyük olduğunu en önemlisi sarsılmaz bağlarla bağlandığının bir göstergesi. Bu topraklara ruh veren evliyaullahın değerli mirasına sahip çıkarız ve devam ettiririz. İnşallah güzel memleketimizi birlik ve beraberlik içinde yaşatmaya devam ederiz. Bu toplantıyı düzenlemekteki amacımız, vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarının ilk elden taleplerini alarak buradaki hazır bulunan büyükşehir belediyesi yetkilileri ve il müdürlerimiz tarafından ilk elden cevaplayarak çözüm aramaktır.? diye konuştu.

Toplantıya katılan 60 mahalle muhtarı, mahallelerinin genel olarak yol, altyapı, içme suyu, ulaşım, trafik, sulama gibi konularda talep ve önerilerini anlattı.

Baruş, okul aile birliği başkanlarıyla bir araya geldi

Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi´nde Baruş başkanlığında okul aile birliği başkanlarıyla toplantı düzenlendi. Okulların aile birliklerinin önemli olduğuna değinen Baruş, okul aile birliği başkanların istek ve önerilerini dinledi. Okul aile birliği başkanları madde bağımlılığı, çevre düzenlemesi, okul servisleri ve kantin denetimleri, okul güvenliği gibi konularda istek ve taleplerini anlattı.

Baruş, Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti

Vali Baruş, toplantıların ardından Darende Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Fizik Tedavi Hastanesi İnşaatı, Aile Sağlık Merkezi İnşaatı ve şehit ve gazi ailelerini ziyaret etti. Burada bir süre misafir olan Baruş, daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret ederek ilçedeki programını tamamlayıp Malatya´ya geçti.

Toplantıya, İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Belediye Başkan Vekili Cengiz Özdemir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı İrfan Kaya, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) Malatya İl Müdürü Mustafa Türker, İlçe Garnizon Komutanı Murat Köse, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.