Geleceğin mühendisleri yarıştı

Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı öğrencileri arasında "Maket Köprü Yarışması" düzenlendi.

Geleceğin mühendisleri yarıştı
Eğitim 19.05.2017 22:42:46 1311 0

Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı öğrencileri arasında "Maket Köprü Yarışması" düzenlendi.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Apdulmutalip Şahinaslan, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kazım Türk ve İnşaat Teknolojisi Programı Öğretim Elemanları katıldığı yarışmada, öğrenciler tarafından yapılan maket köprü modelleri değerlendirildi.

17 takımda yer alan 34 öğrenci, tasarladıkları köprülerle yarıştı. Yarışmaya katılan köprüler, tasarım, özgünlük ve işçilik kalitelerine göre jüri tarafından değerlendirildi. Ayrıca köprü ağırlıkları ve yük taşıma kapasiteleri değerlendirilerek, üç kategoriden alınan puanlara göre genel sıralama belirlendi.

Yüksekokul Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Apdulmutalip Şahinaslan, Yüksekokul Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmanın öğrencilerin mesleki gelişimleri açısından faydalı olduğunu belirterek, emeği geçenlere ve yarışmanın gerçekleştirilmesinde büyük katkıları olan Rönesans Eğitim Vakfı´na teşekkür etti.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ise Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu´nun ilçeye kazandırılmasında emeği olan Ilıcak ailesine teşekkür ederek, öğrencilerin hedeflerini her zaman yüksek tutmaları ve başarı için çalışmaktan vazgeçmemeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Genel sıralamada birinci olan "Kartal Takımı´na, Başkan Eser tarafından ödül olarak dizüstü bilgisayar verildi.