Bu manzaraya kim dur diyecek!!!

İlçemiz Zaviye Mahallesi´nde bulunan tarihi Zengibar Kalesi içkicilerin mekânı oldu.

Bu manzaraya kim dur diyecek!!!
Gündem 30.09.2018 15:03:06 1984 2

İlçemiz Zaviye Mahallesi´nde bulunan tarihi Zengibar Kalesi içkicilerin mekânı oldu.

Somuncu Baba Külliyesi, eğitim tesisleri ve yurtlar bölgesinin hemen yanı başındaki 5 bin yıllık tarihi Zengibar Kalesi, akşam saatlerinde kendilerine mesken edinen içkicilerin, yüksek sesle müzik dinleyen şuursuzların adresi oldu.

Ziyaretçilerinin ve en önemlisi mahalle sakinlerinin duruma tepki gösterirken, bu rezalete kimsenin aylardır dur dememesi ise görenleri kahrediyor.

Gün içerisinde öğrencilerinde oldukça ilgi gösterdiği, tarihinden bihaber selfie ve kimyasal ve yasak içeceklerin tüketildiği yer olarak ilçemizde ilk sırada yer alıyor.

Hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı, temizlik ve ilgisizliğin hat safhaya çıktığı Zengibar´da, bu rezalete kimin nasıl dur diyeceği ise merak konusu.

Mahalle sakinlerinden Osman Yıldırım, kaleye çıkan yolların akşamları açık olmasından dolayı her gece içkici ve serseri diye tabir edilen hiçbir amacı olmayan gençlerin geceleri buraya gelerek yüksek seste müzik dinleyip nahoş sözler sarf ettiğini söyledi.

Yaz boyunca balkon ve pencerelerini açamadıklarını aktaran Yıldırım, ?Yetkililerimizden Allah rızası için bu duruma bir çare bulmalarını istiyorum. Özellikle bu gençler, doğan, şahin ve motosiklet kullanan gençler, her akşam buradalar. Emniyete şikâyet ediyoruz onlar gelirken diğer yoldan kaçıyorlar. Bunların ne tarihe ne insana ne de manevi olarak bu topraklara kanlarını vermiş atalarına saygıları var. Burası ilim irfan yurdu. Tüm okullar ve yurtlar burada. Bu gördüğünüz manzara, ibretlik bir manzara. Kelle koltuğunda savaşarak şehit düşen Hasan Gazi Hazretleri´nin Zengibar Kalesi, şimdi içki şişelerinin tokuşturulaması ile çınlıyor.? dedi.

 Bizde, Darende Haber Gazetesi olarak konunun takipçisi olacağız. Haberimizden sonraki gelişmeleri ise kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

 

 

 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: manzaraya diyecek