SODES projesiyle kadınların ve gençlerin üretime katılımları planlanıyor

"Gelenekten Geleceğe Köprüler" SODES projesiyle, gençlerin ve kadınların üretime katılımları hedefleniyor.

SODES projesiyle kadınların ve gençlerin üretime katılımları planlanıyor
Gündem 6.01.2018 08:15:18 1336 0

Darende Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülecek "Gelenekten Geleceğe Köprüler" SODES projesiyle, gençlerin ve kadınların üretime katılımları hedefleniyor.

Darende Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancıoğlu, gazetemize projeyle ilgili açıklamada bulundu.

Kazancıoğlu, toplumun sosyal ve ekonomik açıdan gelişmesine katkı sağlamak amacıyla "Gelenekten Geleceğe Köprüler" SODES projesi hazırladıklarını belirtti.

Belediye olarak gençlerin istihdam edilmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını anlatan Kazancıoğlu, "Projemizle, sosyal ve ekonomik yönden geri kalmış ailelere mensup gençlerin meslek sahibi olmalarını hedefliyoruz. Gençlerin unutulmuşluk ve kenara itilmişlik duygusundan kurtulmaları, aile ekonomilerine katkı sağlayabilmelerini amaçlıyoruz." dedi.

Projenin hedef grubu gençler ve kadınlar olduğuna işaret eden Kazancıoğlu, "Proje doğrultusunda 16-30 yaşa arası 20 gencimize bilgisayarlı muhasebe, 20 gencimize turizm rehberliği eğitimleri verilecek. Böylece turizm de cazibe merkezi konumundaki ilçemizde gençlerimizin sektörde yer almalarını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Geleneksel değerleri yaşatmak ve 25-40 yaş arası kadınların istihdama katılmasını sağlamak için kadınlara hijyenik gıda ürünleri üretimi eğitimleri vereceklerini aktaran Kazancıoğlu, şöyle devam etti:

"Bölgemize has pekmez, turşu, marmelat ve pestil yapımını öğreteceğiz. Yılda 500 bin ziyaretçi ağırlayan ilçemizde hazırladıkları ürünlerin satışını yaparak aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlayacağız. Bu sayede hem aile bütçelerine girdi sağlayacak hem de damak tadımız yaşatılacak. Proje kapsamında gerçekleştirilecek halı dokuma kurslarında da unutulmuş bir geleneğimiz daha canlandırılarak, yaşatılacak. Kadınların üretmiş olduğu halılar turizm cazibe merkezlerimizde satılacak."

Kazancıoğlu, ayrıca proje kapsamında milli ve manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı Çanakkale ile milli mücadelenin başladığı Sivas gibi illere geziler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.