Mahalle olarak ?Genç Çifçi´ olmak istiyorlar

İlçemizde, mahalle buluşmaları toplantısının 7.´si ilçenin en kırsalındaki Yenice Mahallesi´nde düzenlendi.

Mahalle olarak ?Genç Çifçi´ olmak istiyorlar
Gündem 21.12.2017 15:34:30 2024 0

İlçemizde, mahalle buluşmaları toplantısının 7.´si ilçenin en kırsalındaki Yenice Mahallesi´nde düzenlendi.

Yenice Mahallesi´nde bir Kıraathane de düzenlenen mahalle buluşmaları toplantısına, Kaymakam Enver Hakan Zengince, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda, konuşan Zengince, ilçenin en büyük mahalelerinden biri olan Yenice´nin sorunlarını masaya yatırdıklarını söyledi.

Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen toplantıda mahalle sakinlerinden Hulusi Aslan, Gökpınar Sulama Suyu Projesi´nden %60´lık bir arazinin yararlandığını belirterek, esas verimli alanların sulanamadığını ifade etti.

Bir başka mahalle sakini de, içme suyu sularının içilmez raporu olduğu halde şebekeye verildiğini, hatta geçtiğimiz yıllarda ateşli ishal ve ölüm görüldüğünü iddia ederek, bir an önce başka kaynakların şebekeye verilmesi gerektiğini söyledi.

Mahalle olarak ?Genç Çiftçi´ projesinden faydalanmak istediklerini aktaran vatandaş Kadir Yiğit ise, kayısı haricinde tarım ve hayvancılık yapmak istediklerini kaydederek, ?Genç Çiftçi´ projesinden faydalanmak için Kaymakam´dan destek istedi.

Genel olarak mahallenin altyapı yatırımlarının tamamlanarak büyük bir hizmete kavuştuklarını aktaran Mahalle Muhtarı Rahmi Ekici bir konuşma yaparak, altyapı hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi ve ilgili makamlara teşekkür etti.

Ekici, mahallenin sorunlarına duyarsız kalmayan Kaymakam Zengince ve daire amirlerine de teşekkür ederek, ?Mahallemizin en önemli sorunları hallolmuş durumda. Mahalle aralarında parke döşenmeyen yerler kaldı onların yapılması için müracaatlarımızı yapmış bulunuyoruz. İçme suyu konusunda MASKİ ile görüşülerek yeni kaynak arama çalışması başlattık. İnşallah kısa sürede geriye kalan sorunlarımız tamamlanacak.? dedi.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kaymakam Enver Hakan Zengince, ?Mahallemizin içme suyu ve yol sorunu için Malatya Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapacağız. Sulama için bizden talep edilen konuyu ilgililer ile görüşeceğiz. Kırsalda bulunan mahallelerimizin en önemli sorunlarını bir an önce giderilmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.? diye konuştu.

Kaymakam Zengince, toplantı sonrasında tarihi Yenice Tümülüs´ünü gezerek, Başkan Yardımcısı Savaş Kazancıoğlu ve İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Özkan Topal ile birlikte fidan dikti.