Asırlık nine, yıllar sonra görmeye başladı

İlçemizde yaşayan 112 yaşındaki kadın, ilerleyen yaşı nedeniyle riskli olmasına karşı yapılan ameliyatla yeniden dünyayı net görmeye başladı.

Asırlık nine, yıllar sonra görmeye başladı
Sağlık 14.03.2017 14:52:52 3184 0

İlçemizde yaşayan 112 yaşındaki kadın, ilerleyen yaşı nedeniyle riskli olmasına rağmen yapılan ameliyatla yeniden dünyayı net görmeye başladı.

Ayovası Mahallesi´nde yaşayan 1905 doğumlu Fatma Yavuz, yaklaşık 7 yıldır gözlerindeki katarak sebebiyle görme problemi yaşıyordu.

Sol gözündeki katarakt nedeniyle 5 yıl önce ameliyat geçiren asırlık nine, ameliyatın ardından sol gözü görme yetisini tamamen yitirince yaşamını sürdürmekte zorlandı.

Doktorların, yaşı itibarıyla tedavi olmasının riskli olabileceği uyarısıyla yıllarca bir metrelik mesafeyi net olarak göremeyen sağ gözüyle yaşayan Yavuz, çocuklarının desteğiyle getirildiği Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi´nde yapılan başarılı ameliyatla şifa buldu.

Göz doktoru Zuhat Usalp´ın riskleri göze alarak ameliyat ettiği asırlık nine Yavuz, şimdi yeniden net bir şekilde görebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Doktor Usalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimsenin yapmak istemediği bir ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Herkesin hayatı en güzel şekilde yaşamaya hakkı olduğunu dile getiren Usalp, "Biz de bu düşünceyle yola çıkarak teyzemizin tek umudu olan gözündeki katarakt ameliyatını yaptık. Başarılı bir operasyon oldu. 112 yaşındaki bir hastamıza tekrardan ışık olabilmek çok güzel bir tecrübe oldu. Kendisine nice mutlu, huzurlu yıllar diliyoruz." dedi.