Darende Birlik Başkanı Özdemir´den eleştiri

Mithat Özdemir, Malatya´dan gelen giden yolcuları mahalle arasına dağıtan minibüs hizmetinin durdurulmasını eleştirdi.

Darende Birlik Başkanı Özdemir´den eleştiri
Gündem 8.10.2017 18:22:56 2685 0

Darende S.S. Darende Birlik ve Halk Kooperatifi Başkanı Mithat Özdemir, Malatya´dan gelen giden yolcuları mahalle arasına dağıtan minibüs hizmetinin durdurulmasını eleştirdi.

Başkan Özdemir, Gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldır birlik olarak hizmet verdiklerini belirterek, "Biz, Malatya´dan gelen yolcularımızı ilçemizde istediğimiz yere bırakıyorduk. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri AŞ (MOTAŞ) bu uygulamayı kaldırdı. Buradaki amaç şehir içi dolmuşların her mahalleye düzenli bir şekilde 15 dakika bir sefer düzenleneceğini ileri sürerek bizim bu hizmetimize engel oldu." dedi.

Ücretsiz hizmet verildiği halde buna engel olunduğunu ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:

"Dolmuşların çalışmadığı, gitmediği mahallelerde insanlar mağdur oluyor. Artık kimse istediği zaman Malatya´ya gidip gelemeyecek. Dolmuşların düzenli olarak gelmediği için vatandaş ticari taksi kullanmak zorunda kalacak. Bu da vatandaşa yol parası kadar bir maliyet yüklüyor. Bu da yolcularımızın mağduriyetine neden oluyor.  Bu, MOTAŞ´ın uygulaması dolmuşçulara faydası olmadığı gibi yolcu ve bizleri de ciddi anlamda mağdur ediyor. Dolmuş hattı sadece hastane hattında düzenli olarak çalışıyor, onun haricinde hiçbir mahallede düzenli olarak çalışmıyor."

Kendilerinin sabah 06.30´da Darende içindeki tüm mahallelerden Malatya´ya gitmek isteyen her yolcuyu evinden aldıklarını anımsatan Özdemir, "Şimdi o saatte dolmuş yoktur, taksi bulmak bile mucize olur. Darende´nin bu saatlerde dolmuş hattı kaldıracak nüfus yoğunluğu yoktur. Olan hep vatandaşa oluyor bizim yaşlı hastalarımız var, in bin yapamıyor. Kanser hastalarımız var düzenli olarak Malatya´ya tedaviye gidip gelmesi gerekiyor. Geçici görevle gelen doktor ve hastane personeli var. Sabah erkenden alıp akşam saat 8´de evine bıraktığımız öğretmenlerimiz var. Her gün geliş gidiş yapan bunların mağdur edilmesi kimsenin umurunda değil." ifadelerini kullandı.

Eşinin ve kendisinin hasta olduğu için in bin yapamadığını belirten İbrahim Yel ise, uygulamaya tepki gösterdi.

MOTAŞ´a ilçedeki mahalle muhtarları, hastane personeli, öğretmen ve vatandaşlar dilekçe vererek duruma tepkisini iletti.