Pedal çevirip okul boyadılar

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu İÜBİS, ilçemize düzenledikleri gezide, kamp kurup sosyal sorumluluk çalışması olarak bir okulun boyasını yenilediler.

Pedal çevirip okul boyadılar
Eğitim 3.04.2017 15:18:47 1427 0

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu İÜBİS, ilçemize düzenledikleri gezide, kamp kurup sosyal sorumluluk çalışması olarak bir okulun boyasını yenilediler.

Eylül 2012 yılında İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan İÜBİS topluluğu, Malatya ve çevre ilçelere yapmış olduğu gezi ve kamp turlarında, sosyal sorumluluk çalışmalarına değinerek önemli hizmetlere imza atıyor.

İÜBİS topluluğu son olarak ilçemize pedal çevirerek iki gün kamp yaptı. Gezinin bir gününü Yenice İlkokulu´na ayıran topluluk, okulun iç ve dış boyasını yenileyerek, çocukların dünyalarına hitap edecek çeşitli resimler yaptı.

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Mehmet Uğur Özdemir, etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunarak, elli öğrencinin katıldığı etkinlikle önemli bir sosyal sorumluluk projesini yerine getirdiklerini söyledi.

Farklı zamanlarda bu tarz etkinlikler düzenleyerek Malatya dışına pedal çevirdiklerini aktaran Özdemir, ?Yenice İlkokulumuz ile iletişime geçerek bu tarz bir hizmette bulunmak istedik. Okul yönetimi de sağolsun destek verdi. Elliye yakın arkadaşımız şuan burada okulumuzun iç ve dış boyasını yeniliyor. Geleceğimizin teminatı olan çocukların hayal dünyalarına hitap edebilecek resim ve şekiller uygun alanlara çiziliyor. Biz çok mutluyuz. Bu şekilde arkadaşlarımızın da üniversiteden mezun olmadan sosyal bilince sahip oluyor.? dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Cansu Özer de, İÜBİS topluluğuna böylesi anlamlı bir çalışmaya katkıda bulundukları için teşekkür etti.

Özer, tatilden dönen öğrencilerin daha renkli bir okulla karşılaşacakları için mutlu olduklarını ifade ederek, ?Buraya kadar pedal çevirerek gelip böylesi anlamlı bir hizmeti bizlere kazandırdıkları için İÜBİS topluluğuna teşekkür ederiz. Çocuklarımızın geleceğine bir tuğla koyan herkese minnettarız. Ben inanıyorum ki buradan mezun olacak öğrencilerimizde aynı duygularla gelecekte anlamlı projelerin içinde bulunacaktır.? dedi.

Gün boyu sürdürülen boyama çalışmasının ardından tamamlanan okulda, öğrenci ve İÜBİS topluluğu bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çekti.


Anahtar Kelimeler: Pedal çevirip okul boyadılar