Sağlık kurumları tek çatı altında yeni eserle birleşiyor

İlçemizde yapımı tamamlanan Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun geçici kabul aşamasına gelindi.

Sağlık kurumları tek çatı altında yeni eserle birleşiyor
Sağlık 26.06.2019 09:07:00 3197 0

İlçemizde yapımı tamamlanan Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun geçici kabul aşamasına gelindi.

Heyiketeği Mahallesi´nde 3 bin metrekarelik alana kurulan yeni sağlık kampüsü, farklı binalarda hizmet veren 3 sağlık kurumunu tek çatı altında toplayacak.

Son sistem teknolojik altyapı ile donatılan tesis, vatandaşların sağlık hizmetinden daha kaliteli ve hızlı yararlanmasını sağlayacak.

Yüklenici firma sorumlusu Yalçın Sağlam, Bir yıldan daha kısa sürede tamamlayarak ön kabulünü bugün gerçekleştirdiklerini belirterek, son derece modern bir sağlık tesisini ilçeye kazandırılmasında emeği bulunanları kutladığını söyledi.

Bina hakkında teknik bilgi aktaran Yalçın, ?Bize verilen projeyle daha önce ayrı olan 3 farklı kurumu aynı çatı altında fakat ayrı duvarlar arkasında bir araya getirdik. Her kurumun bağımsız girişi ve işleyişi olacak şekilde inşa edildi. Tesisimizin 3 farklı girişi ve her giriş için 3 farklı engelli asansörü konuldu. İlçede birçok kurumda olmayan fiber internet, ısıtma, soğutma, yangın sistemi ve telekomünikasyon ağı burada uygulanarak bina baştan sona donatıldı. Doktor ve personel için geniş odalar, teknik araçlar ve yüksek teknoloji tıbbı cihazlar yerleştirildi. Bodrum dâhil 2 kattan oluşan bu akıllı sağlık kampüsünün giriş katında, Aile Sağlık Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet verecek. Bir üst katta ise Toplum Sağlığı Merkezi olacak. Isınma konusunda katı ve sıvı yakıt kullanılabilecek. Son olarak ekonomik anlamda bulunduğu mahalleye katma değer sağlayacak önemli bir eser ilçeye kazandırıldı. Hayırlı olsun.? dedi.

?Emeği geçenlere teşekkür ederiz?

Darende Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Fatih Yılmaz da vatandaşlara daha kaliteli hizmet verecekleri yeni sağlık merkezinin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

?Temmuz ayında yeni yerimizdeyiz?

Yılmaz, temmuz ayının ortasına doğru yeni binada hizmet vermeye başlayacaklarını belirterek, ?Bu eski binada kısıtlı imkânlar ölçüsünde hizmet vermeye çalışıyorduk. Bu tesis bizim için önemli bir merkez olacak. Burada daha iyi şartlarda sağlık ve eğitim hizmeti vereceğiz. Ulaşım konusunda eski yeni arası 1 kilometre yok ama dolmuş hattı isteyeceğiz. Yönlendirme levhaları ile de kolay bulunmasını sağlayacağız. Temmuz ayı ortasında Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu burada hasta kabulüne başlayacak. Vatandaşlarımızın da duyarlı olup yeni yere alışılması konusunda herkesi uyarmalarını bekliyoruz.? dedi.

Vatandaşlar ise yapılan sağlık yatırımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eski belediye başkanı Doktor Süleyman Eser´e ilçeye kazandırdığı bu kıymetli tesis için teşekkür etti.