Taşerona kadro ilçemizde sevinçle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından taşeron çalışanların kadro alacağını açıklaması, tüm Türkiye´de olduğu gibi Darende´de de sevinçle karşılandı.

Taşerona kadro ilçemizde sevinçle karşılandı
Gündem 26.12.2017 08:06:52 1259 0

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından taşeron çalışanların kadro alacağını açıklaması, tüm Türkiye´de olduğu gibi Darende´de de sevinçle karşılandı.

İlçemizde kaç kişi kadro alacak!

Bakan Sarıeroğlu´nun son yaptığı açıklama sonrasında, Belediye Başkanlığı´ndan 65 kişi, Hulusi Efendi Devlet Hastanesi´nden 91 kişi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nden de 40 kişi olmak üzere toplamda 200´e yakın taşeron çalışan 4 (D) statüsünde kadrolu işçi olarak alınacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi. ?Düzenleme kapsamında 450 bin kişi şartsız, yaş kriteri olmadan hiçbir düzenleme olmadan kadroya geçecek. Kardeşlerimizin içi de rahat olsun. Emekli olanlar dışında 450 bin kişi sınav olacak, hepsini inşallah kadrolu işçi olarak 4 (D) statüsündeki istihdamını sağlayacağız. Sınavı mevcut düzenleme gereği koyduk, eleme amaçlı değil. Yaptığımız işin büyüklüğünü şöyle ifade etmem gerekiyor. Mevcutta 140 bin işçi çalışıyor. 450 bin işçiyi direkt sürekli işçi kadrolarına almış oluyoruz. Önemli ve büyük bir çalışma. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.?

İlçemizdeki taşeronlar adına gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Yüksel Bozkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen kadronun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

?Bugün bizim bayramımız´ diyen Bozkurt, "İlçemizde bağlı bulundukları kurumlarda taşeron çalışan tüm kardeşlerimizin kadroları hayırlı olsun. Uzun yıllardır birçok sıkıntıya katlandık. Çok çalıştık çok emek verdik. Bu süreçte katkısı olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı´mız Jülide Sarıeroğlu´na sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Emeği geçen kim varsa Allah razı olsun. Devletimiz var olsun.? dedi.