Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´ndan ziyaret

Mustafa Palancıoğlu, ailesi ile birlikte geldiği Somucu Baba Külliyesi´nde, Hamid Hamidettin Ateş Efendi ile görüştü.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´ndan ziyaret
Gündem 10.07.2017 08:46:49 2421 0

Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ailesi ile birlikte geldiği Somucu Baba Külliyesi´nde, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi ile görüştü.

Somuncu Baba Hazretleri´nin Kayseri´de doğup büyüdüğü evi, çilehanesi ve adına yapılan caminin imar ve ihyasını yürüten Başkan Palancıoğlu, ziyarette yürütülen proje hakkında Hamidettin Efendi´ye bilgi verdi.

Palancıoğlu, Hacı Bayram Veli, Şeyh Üftade, Aziz Mahmud Hüdayi gibi manevi şahsiyetlerin hocalığını yapan ve Darende´de kabri bulunan Somuncu Baba Hazretleri´nin Talas ilçesine bağlı Akçakaya Mahallesi´ndeki evi, çilehanesi ve camisi, Belediye tarafından restore edilerek ?Şeyh Hamit Tekkesi? ismiyle turizme kazandırıldığını kaydetti. Akçakaya Köyü´nün tarihi ve kültürel öneme haiz olduğunu, yer altı şehri ve mezarlıklarıyla birlikte Somuncu Baba Hazretleri´nin Camisi´nin turizm güzergahında Darende ile özdeşleşen bir ziyaretçi potansiyelini kazandırmak maksadıyla Darende Kayseri birlikteliğine dikkat çekti.

Somuncu Baba Hazretleri´nin yaşadığı yerleri önemseyip ilgi ile takip ettiklerini ifade eden Hamid Hamidettin Ateş Efendi de, Şeyh Hamid-i Veli Hazretleri´nin doğduğu ve çocukluğunun geçtiği beldelerde hatıralarının canlı tutulması gayretlerini takdirle karşıladığını söyledi.