Minderlerin Sultanı: Balabanlı Mehlika Öztürk

Öztürk, Yıldız Bayanlar Güreş Türkiye Şampiyonası´nda aldığı 4 birincilikle uluslararası müsabakalarda ülkesini temsil etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Minderlerin Sultanı: Balabanlı Mehlika Öztürk
Spor 4.03.2018 08:18:02 3048 0

Güreş kariyerine daha önce pek çok başarıları sığdırmayı başaran Darendeli milli sporcu Mehlika Öztürk, Yıldız Bayanlar Güreş Türkiye Şampiyonası´nda aldığı 4 birincilikle uluslararası müsabakalarda ülkesini temsil etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Cennet ülkemizin farklı şehirlerinde yaşayan başarılı hemşehrilerimizin haberlerini daha önce sizler ile gazetemizde konu edinmiştik. Bizim içinde bir ilk olan daha önceleri duymadığımız sıra dışı bir hemşehrimizi sizlerle tanıştırmak istiyoruz. O, göstermiş olduğu azmi ve başarısı ile  ?Minderlerin Sultanı? unvanını almış, genç bir o kadar da yürekli Balabanlı ?Milli Güreşçi Mehlika Öztürk? İlçemizin Balaban Mahallesi´nden İsmail Çakmak´ın torunu, ailesi ile birlikte Tekirdağ´ın Çerkezköy ilçesinde yaşıyor. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olan Öztürk, aynı zamanda milli takımda ülkemizi temsil ediyor.

Fransa, Almanya ve Romanya´da katıldığı Avrupa şampiyonaların da dereceler elde eden Öztürk, en son geçtiğimiz günlerde Tekirdağ´da gerçekleştirilen güreşlerde rakiplerinin sırtını bir bir yere getirerek, Türkiye Büyük Kadınlar Güreş Şampiyonası´nda 57 kiloda şampiyon oldu.

Darendeli olmak büyük bir gurur

2013 yılında milli takıma giren ve 6 yıldır minderlerde ter döken başarılı güreşçimiz Mehlika Öztürk, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Darendeli olmanın büyük bir gurur olduğunu söyledi.

Darende Haber Gazetesi´nin kendisine ulaşarak haber yapmasının mutluluk vesilesi olduğunu aktaran Öztürk, ?Darendeli olmam benim için büyük bir gurur, sizlerin de bana ulaşarak bu gurura ortak olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim. Ben 14 yaşımda babamın tavsiyesi ile ortaokul yıllarımda güreşe başladım. İlk ve ortaokul yıllarımda biraz yaramaz ve baskın bir ruh halim vardı. Babam da bu durumumdan dolayı beni güreş kulübüne yazdırdı. İlk zamanlar stres atıyordum benden güreşçi olacağına inancım yoktu, kısa bir süre sonra katıldığım ilk turnuvada Türkiye ikincisi oldum. İşte benim güreş hikâyem böyle başladı.? dedi.

Dedesinin de geçmişte güreştiğini kaydeden Minderlerin Sultanı, ?Önceleri Balabandaki evimize yazları çok gelip gidiyorduk, doğal olarak da kayısı ile uğraşıyorduk. Ben birazda o baskın kişiliğin, ruhun buradan geldiğine inanıyorum. Bu haberi okuyacak hemşehrilerimiz gibi ilk başta akrabalarımda çok şaşırmış hatta uygun bulmamıştı. Güreş, kısa bir süre sonra benim için büyük bir aşka dönüştü ve elle ettiğim başarılar sonrasında herkes kabullendi, şimdi eş dost, tebrik ediyor, benim için dua ediyorlar.? diye konuştu.

?En büyük destekçim babam ve annem?

Bir gün dahi antrenmana gitmediğinde kendini suçlu hissettiğini ifade eden Minderlerin Sultanı Öztürk, şöyle konuştu;

 

?Kolay bir spor dalı olmadığını herkes bilir. Hırslı bir insanım başarılı olmak için çok çalışıyorum. Sürekli kamplardayım, ailemden uzak kalıyorum. Babam ve annemin dualarını sürekli hissediyorum. Onların varlığını hissetmem bana güç veriyor. 6 yıldır minderlerde ter döküyorum. 15 yaşımda milli sporcu oldum. Bu süreçte yurt içi ve yurt dışında çeşitli dereceler elde ettim onlardan bazıları şu şekilde; 2016 yılında Romanya´da Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonasında 5. oldum. 2017 yılında Almanya ve Fransa´da düzenlenen uluslararası müsabakalarda Türkiye temsil ettim. Romanya´da Genç Bayanlar Balkan 2.si oldum. 4 kere Türkiye Genç Yıldız Bayan Türkiye Şampiyonu oldum. 2018 yılında 57 kiloda Büyük Bayanlar Türkiye Şampiyonluğunu kazandım. Ülkemizde düzenlenen uluslararası turnuvalarda da 3 kere şampiyon oldum. Ben güreşe aşığım bu sporu erkeklerle adlandırmayı pek doğru bulmuyorum. Bayanlarında çok iyi dereceler elde ettiği bir spor dalımız. O yüzden özellikle genç Darendeli kız kardeşlerimin güreş veya herhangi bir spor ile uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Yapamam demesinler kayısı ile uğraşan herkesin benden daha iyi güreşçi olacağına eminim.?

Öztürk, hedefinin 2020 Olimpiyatları olduğuna işaret ederek, "Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. Her sporcu gibi benim de hayalim olimpiyatlar. İnşallah çok çalışarak bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Minderlerin Sultanı son olarak, hemşehrilerinden çok çek sevdiğini ve dualarını beklediğini ifade etti.