Nasihat Yayınlarından yeni eser: ?Güncel Dinî Konular ve Fıkhî Hükümler?

Prof. Dr. Abdullah Kahraman, ?Güncel Dinî Konular ve Fıkhî Hükümler? üzerine yazdığı yeni kitabını, İstanbul Beyazıt Kitap Fuarı´nda imzaladı.

Nasihat Yayınlarından yeni eser: ?Güncel Dinî Konular ve Fıkhî Hükümler?
Kültür-Sanat 15.06.2017 10:00:24 2221 0

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman, ?Güncel Dinî Konular ve Fıkhî Hükümler? üzerine yazdığı yeni kitabını, İstanbul Beyazıt Kitap Fuarı´nda imzaladı.

Nasihat Yayınları tarafından yayına hazırlanan ?Güncel Dinî Konular ve Fıkhî Hükümler? kitabı, İstanbul Beyazıt Kitap Fuarı´nda Prof. Dr. Abdullah Kahraman´ın katılımı ile imza günü düzenledi.

Yediden yetmişe toplumun her kesiminden insanların ilgi gösterdiği kitap, Somuncu Baba Dergisi´nde yayımlanan güncel dini problemlere dair seçme yazılardan oluşuyor.

İmza gününde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kahraman, kitap hakkında bilgi vererek şunları söyledi;

?Fıkıh ilmi, yapısı itibariyle durağan değildir. Onun için hayatı ve hayat olaylarını takip eder. Yeni ortaya çıkan ilişkileri dinin esasları çerçevesinde değerlendirerek onlara helal veya haram gibi hükümler verir. İslâm´ın evrenselliği bu şekilde ortaya çıkmış olur. Elimizdeki kitap, Somuncu Baba Dergisi´nde 2008 yılından beri güncel dini problemlere dair yazılan seçme yazılardan oluşmaktadır. Bu yazılar yaptığımız akademik çalışmaların geniş okuyucu kitlesine hitap edecek bir özeti mahiyetindedir. Her bir yazı belki birkaç kitabın özeti durumundadır.?

Yoğun ilgi gören ?Güncel Dinî Konular ve Fıkhî Hükümler? kitabı için, www.nasihatyayinlari.com sitesinden ulaşarak sipariş verebilir, aynı zamanda Nasihat Yayınları mağazalarından alabilirsiniz.