Destanı anlatan tiyatro

Destanı anlatan tiyatro

Destanı anlatan tiyatro
Gündem 19.03.2012 16:09:00 2422 0

Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Darende Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencilerince ‘Eski Çarıklar’ adlı bir tiyatro gösterisi sunuldu.

METEM salonundaki programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yay, bugün özgürce yaşamamızın bedelinin yıllar önce şehitlerimizin kanlarıyla ödendiğini söyledi.

Hasan Yay, dünya tarihine yön veren şehitlerimizin vatan için canlarını seve seve verdiğini belirterek; “Kendilerini öldürmeye gelenlere bile kucağını açıp, yaralarını sararak tüm dünyaya insanlık dersi veren bir milletin evlatlarıyız. Geçmişimizde böyle bir mirasa sahip olduğumuz için ne kadar övünsek azdır” dedi.

Şehit kanlarıyla ödenen bedel

Konuşmasında öğrencilere seslenen Hasan Yay; “Bugün özgürce burada oturuyorsak, okullarımıza gidiyorsak ve ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde korkusuzca koşup oynayabiliyorsak bilin ki bunların bedeli yıllar önce aziz şehitlerimizin kanıyla ödenmiştir. Çanakkale Zaferi’nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır” diye konuştu.

Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkanı İsa Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ve diğer protokol üyelerinin katıldığı törende öğrencilerin hazırladığı ‘Eski Çarıklar’ adlı tiyatro gösterisi beğeniyle izlendi. İzleyicilerden bazılarının duygulandığı gözlendi.

Gösterimin sonunda öğrencileri tek tek tebrik eden protokol üyeleri, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1196


Anahtar Kelimeler: