Büyükşehrin yol açma çalışmaları sürüyor

Çalışmalar kapsamında Aşağı Ulupınar-Armutlu yolu genişletilirken, TOKİ-Meslek Yüksek Okulu arasında ise yeni bir yol açılıyor.

Büyükşehrin yol açma çalışmaları sürüyor
Gündem 4.06.2017 09:15:34 1324 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi ilçemizde yol hizmetlerini sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Aşağı Ulupınar-Armutlu yolu genişletilirken, TOKİ-Meslek Yüksek Okulu arasında ise yeni bir yol açılıyor.

İlçemizin yol sorunlarının çözümü için saha çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi Aşağı Ulupınar Mahallesini,  Armutlu Mahallesine bağlayan 3 buçuk metre genişliğindeki yolu 8 metre genişliğine çıkarıyor. 7 kilometre uzunluğundaki yolun şu ana kadar 5 kilometrelik bölümü tamamlandı. Geriye kalan 2 kilometrelik bölümünde ise çalışmalar devam ediyor. İlçe merkezinde yeni TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede ise yeni yol açma çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını büyük oranda tamamladı. 8 metre genişliğinde ve 1,2 km uzunluğunda açılan yeni yol, TOKİ konutlarını Meslek Yüksek Okuluna bağlıyor. 7 kilometrelik Aşağı Ulupınar-Armutlu yolu ile 1,2 kilometrelik TOKİ-Meslek Yüksek Okulu yolunda dolgu ve kazı çalışmalarının sonunda asfaltlama çalışması yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, yolların bazı noktalarına da taş duvarlar örecek.

Vatandaş hizmetten memnun

Aşağı Ulupınar-  Armutlu yolunun genişletilmesini değerlendiren bölge sakinleri hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır´a teşekkür etti.

Mevcut yolun tek araçlık bir yol olduğunu belirten vatandaşlar, "Yolda karşılıklı 2 araç zor geçiyordu. Yolun dar olması nedeniyle kimse burayı kullanmak istemezdi. Kış aylarında sıkıntı daha da büyük oluyordu. Şimdi yolumuzun büyük bölümü genişletildi. Riskli bölgelerde dolgu çalışmalarının yanı sıra dönemeç düzeltmeleri de yapıldı. Risk aza indirildi. Genişlemesi bölge halkını mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.