BİLSAM´dan geleceğe bakış toplantısı

BİLSAM`dan geleceğe bakış toplantısı

BİLSAM´dan geleceğe bakış toplantısı
Gündem 8.07.2013 11:29:00 2228 0

BİLSAM “Gelecek Stratejileri Çalıştayı”nı Darende ile tamamladı

Bilgi Yolu Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) Malatya ve ilçelerini kapsayan “Gelecek Stratejileri Çalıştayı”nın sonuncusunu Darende’de yaptı. BİLSAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya ve ilçelerinin birçok konusunun ele alındığı çalıştaylarda gelecekle ilgili yol haritası belirlediklerini söyledi.

Tiryandafil Otel’de yapılan çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçenin her yönüyle ele alınacağı toplantının ileriyi görme ve planlama adına önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

Kendi dinamikleriyle çözme çabası

Aktaş; “Malatya’nın, ilçelerinin ve Darende’nin geleceğine dair, gelişme anlamında bütün imkan ve potansiyellerini kendi sivil toplum örgütleriyle, kendi dinamikleriyle çözme çabası takdire değerdir.” dedi.

Kamuoyunda “her şeyi devlet yapar” şeklinde yerleşmiş bir düşünce kalıbı olduğunu belirten Aktaş; “Bugün memnuniyetle görmekteyiz ki, gündemimizi bir sivil toplum kuruluşu belirliyor. İlçemizin bugünü ve geleceğini birlikte konuşabiliyoruz. Dünyada sivil toplum kuruluşları yükselen bir değere sahip, bu anlamda Darende’de çok şanslı, eskiden beri gelenekleri bünyesinde barındıran, inanç merkezinin temsilciliğini yapan ve topluma büyük hizmetler sunan Hulûsi Efendi Vakfı’na sahip. Darende’de devletten çok hizmetleri olan, eğitimden kültüre tarihi eserlerin restorasyonundan sağlığa kadar her alanda faaliyet gösteren, ilçeye ve bölgeye çok ciddi katkıları olan, örnek bir duruşa sahip vakfın olması bizler için büyük bir avantajdır.” diye konuştu.

Katılımcılar fikirlerini paylaştı

İbrahim Gezer’in moderatörlüğündeki toplantıda ilçenin sahip olduğu değerler, gerçekleştirilen projeler, hedefler ile güçlü ve zayıf yönler üzerine katılımcılar fikirlerini paylaştı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Gezer, Malatya’nın ilçelerinin tamamında çalıştay düzenleyerek toplamda 500 kişiyle görüşerek ortak bir yol haritası çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yol haritası çıkarılacak

Gezer; “Bu çalışmamızın sonucunda “Gelecek Stratejileri” adıyla bir rapor yayınlayacağız. O raporda ilçelerimizle ilgili potansiyeller, gelişim eksenleri, sorunları, çözüm önerileri, proje önerileri, insan kaynağı, toplumsal yapı gibi konularda neler önerilebilir, ne tür projeler geliştirilebilir bunları belirliyoruz. Özellikle de Malatya’nın büyük şehir olma sürecinde yeni gelen yöneticilerin elinin altında önemli bir kaynak olmasını sağlayacağız. Çalışmamız, bir yol haritası çıkarılması anlamında mevcut durumu gösteren ve neler yapılabileceğine dair fikir vermesi açısından anlamlı bir kaynak olacaktır.” dedi.

Farkındalık oluşturulacak

Ortaya çıkacak kaynağın kamuoyu ve ilgililere sunularak “farkındalık oluşturmayı” hedeflediklerini kaydeden Gezer konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Malatya, merkeziyle ilçeleri arasında gelişmişlik farkı çok yüksek olan illerden bir tanesi, hatta bu anlamda bölgede birinci, Türkiye’deki birkaç ilden de birisidir. Dolayısıyla ilçelerin gündeme getirilmesi, konuşulması, tartışılması anlamında BİLSAM’ın katkısı olsun istedik. Darende’de de güzel bir çalıştay yaptık. Darende bir medeniyet üssü, geçmişten günümüze tarihî eserleri, sahip olduğu değerleriyle özel bir yer.”


Anahtar Kelimeler: