Deveci Armudu alternatif ürün olacak

Deveci Armudu alternatif ürün olacak

Deveci Armudu alternatif ürün olacak
13.04.2009 11:19:00 9026 0

Ziraatçi Necip Pekdoğan Darende’de kayısıya alternatif ürün yetiştirilmesi için bölgeye uyum sağlaması beklenen Deveci Armudu fidanları getirterek vatandaşlara ulaştırdı. Pekdoğan Tarım Kredi Kooperatifi’ndeki görevinden emekli olduktan sonra açtığı işyerinde fidan, tohum ve sulama ürünleri satışı yapmaya başladı.

Pekdoğan yaptıkları araştırma neticesinde bölgede denemeleri yapılan Deveci Armudu çeşidinin yaygınlaşarak kayısıya alternatif ürün olması amacıyla bir dizi çalışma başlattıklarını bildirdi. 2 yaşında meyve vermeye başlayan ağacın, ürünlerinin ihraç edildiğini ve pazar payının büyük olduğunu söyledi. Irmaklı Köyü’ndeki vatandaşlara sattıkları 300 fidanın bölgeye uyum sağlamasını beklediklerini ifade eden Pekdoğan yarı bodur olan ağaçların sulu arazilerde yetiştirildiğinde güzel verim alındığını ve yetişkin bir ağaçtan Ekim aylarında her biri 600 gr’a ulaşan meyveler almanın mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Meyvenin özelliklerini de sıralayan Pekdoğan eti beyaz, gevrek, sulu, tatlı ve kalitesi yüksek olan Deveci Armudu’nun soğuk hava tesislerinde uzun süre muhafaza edilebilmekte ve kış ayları için satış değeri açısından iyi bir seçenek olduğunu belirtti.


Anahtar Kelimeler: