Muhtarlarımız Akademili oldu

?Muhtarlık Akademisi´nde eğitime katılan ve sınavlarda başarılı olan Darendeli 48 muhtara düzenlenen törenle, sertifikalarını aldı.

Muhtarlarımız Akademili oldu
Hemşehriler 30.12.2017 11:10:08 2011 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde geçtiğimiz aylarda açılan ?Muhtarlık Akademisi´nde eğitime katılan ve sınavlarda başarılı olan Darendeli 48 muhtara düzenlenen törenle, sertifikalarını aldı.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen ?Muhtarlık Akademisi Sertifika Töreni´ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, STK temsilcileri, Muhtar Dernek Başkanları ile 500´ün üzerinde muhtar katıldı.

Muhtarlık Akademisi´ni başarıyla bitiren muhtarların kep ve cüppe giydiği tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Akademi´de verilen derslerden kesitlerin yer aldığı sunumun ardından protokol konuşmaları yapıldı.

Özbey: Gücümüze güç, bilgimize bilgi kattı

Ilıca Mahallesi Muhtarı Hazreti Özbeybir konuşma yaparak eğitim programının düzenlenmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay´a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kendilerine verdiği değerin muhtarları fazlasıyla onure ettiğini kaydeden Özbey, özetle; ?Bizler bu program sayesinde elde ettiğimiz bilgileri günlük hayatımızdaki birikimlerimizle birleştirdiğimizde farklı düşünceler elde ettiğimizi, vatandaşlarımıza hizmet götürme anlamında çok daha farklı bakış açısıyla düşündüğümüzü gördük. Almış olduğumuz eğitim, bizim gücümüze güç, bilgimize bilgi katmış ve olaylara daha farklı bakmamızı sağlamıştır.? dedi.

Konuşmalardan sonra sertifika almaya hak kazanan Malatya genelinden 504 muhtar sahneye çağrılarak, ?Muhtarlık Akademisi Sertifikası´ protokol tarafından verildi. İlçemizden de 48 mahalle muhtarı sertifika aldı.


Anahtar Kelimeler: Muhtarlarımız Akademili oldu